Да, компютърът е лесен: клавиатурата - един голям бял шоколад, екран - можеш да слепиш две тънки пандишпанови платки - купешки или по някоя рецепта от сайта, с маслен крем като се слепят държи здраво, без да ги напояваш. Мишката може лесно да се оформи от марципан, няма нужда дори да се оцвети. Самата торта покрий също с марципан - в някакъв цвят, какъвто си избереш, става най-лесно.
Екранът покриваш с Кралска глазура - рецепта тук в сайта- и оставяш поне 24 часа в хладилника. след това можеш с шоколад да изпишеш всичко, или пък пак с кралска глазура, в която е сложено какао на прах, от натуралното. Химикалката можеш да направиш от грисина, да я облепиш със захарно тесто и да я оформиш. Кабелите са ясни. В общи линии - иска време за стягане, иска място в хладилника, но не изисква големи напъни за самата направа мисля, че ще се справиш безпроблемно
Интересна украса за торта?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- STELKINA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 348
- Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
- :: 45 рецепти от STELKINA
- :: 222 снимки от STELKINA
- Местоположение: милано родом от сливен
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
- MUNA
- магьосник в кухнята
- Мнения: 394
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
- :: 63 рецепти от MUNA
akva7, Кралската глазура я има в сайта на Веселия готвач.Рецептата е на Маги
Глазура Шаум (Кралска глазура)
2 бр. белтъци
150 г пудра захар
ванилия
няколко капки лимонов сок по желание
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.
Това е рецептата,влез вътре има и интересни мнения и коментари.
Дано да съм ви помогнала.
Глазура Шаум (Кралска глазура)
2 бр. белтъци
150 г пудра захар
ванилия
няколко капки лимонов сок по желание
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.
Това е рецептата,влез вътре има и интересни мнения и коментари.
Дано да съм ви помогнала.
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Биси, фонданът не може да се оцвети нито със степ, нито с нормални сладкарски бои. Пробвала съм, преди да знаех, че има специални.
За кралската глазура (Royal Icing) - има от по-рядка, като целувчена смес (точно тази тук в сайта (Schaum = пяна), до гъста като фондан едва ли не, на 2 белтъка се слагат около 400-500 г пудра захар, зависи и от пудрата захар. За тази глазура е важно всички съдове и продукти да са абсолютно чисти, и най малката следа от мазнина я проваля. И се бие дъъъъъълго време.
Поздрави!
За кралската глазура (Royal Icing) - има от по-рядка, като целувчена смес (точно тази тук в сайта (Schaum = пяна), до гъста като фондан едва ли не, на 2 белтъка се слагат около 400-500 г пудра захар, зависи и от пудрата захар. За тази глазура е важно всички съдове и продукти да са абсолютно чисти, и най малката следа от мазнина я проваля. И се бие дъъъъъълго време.
Поздрави!
www.facebook.com/artandhobby