Страница 2 от 2

Публикувано: ср юни 02, 2010 11:07 pm
от Aliana
Да, компютърът е лесен: клавиатурата - един голям бял шоколад, екран - можеш да слепиш две тънки пандишпанови платки - купешки или по някоя рецепта от сайта, с маслен крем като се слепят държи здраво, без да ги напояваш. Мишката може лесно да се оформи от марципан, няма нужда дори да се оцвети. Самата торта покрий също с марципан - в някакъв цвят, какъвто си избереш, става най-лесно.
Екранът покриваш с Кралска глазура - рецепта тук в сайта- и оставяш поне 24 часа в хладилника. след това можеш с шоколад да изпишеш всичко, или пък пак с кралска глазура, в която е сложено какао на прах, от натуралното. Химикалката можеш да направиш от грисина, да я облепиш със захарно тесто и да я оформиш. Кабелите са ясни. В общи линии - иска време за стягане, иска място в хладилника, но не изисква големи напъни за самата направа :) мисля, че ще се справиш безпроблемно :thumup:

Публикувано: чет юни 03, 2010 7:03 pm
от STELKINA
Благодаря за куража и идеята за екрана :clap: .А тази кралска глазура даже и не я бях прочела. Благодаря от сърце.

Публикувано: съб юни 05, 2010 7:44 pm
от bisssi
вместо бои използвам степчета/разтворими безалкохолни напитки/.с тях оцветявам сметана или целувки

Публикувано: нед юни 06, 2010 12:45 pm
от akva7
Каква е тази кралска глазура,не съм чела за нея,ще ми помогнете ли да я намеря в нета?

Публикувано: нед юни 06, 2010 1:11 pm
от MUNA
akva7, Кралската глазура я има в сайта на Веселия готвач.Рецептата е на Маги
Глазура Шаум (Кралска глазура)
2 бр. белтъци
150 г пудра захар
ванилия
няколко капки лимонов сок по желание
Белтъците се разбиват на твърд сняг. Прибавя се лъжица по лъжица от захарта, като продължава да се разбърква на топло. Накрая се слага ванилията.
Това е рецептата,влез вътре има и интересни мнения и коментари.
Дано да съм ви помогнала.

Публикувано: нед юни 06, 2010 2:48 pm
от akva7
Много благодаря за информацията.Намерих я рецептата,но цяла сутрин се ровя в нета,така че видях и др, интересни неща,които ми трябват за сладките произведения.

Публикувано: нед юни 06, 2010 10:38 pm
от Aliana
Биси, фонданът не може да се оцвети нито със степ, нито с нормални сладкарски бои. Пробвала съм, преди да знаех, че има специални.

За кралската глазура (Royal Icing) - има от по-рядка, като целувчена смес (точно тази тук в сайта (Schaum = пяна), до гъста като фондан едва ли не, на 2 белтъка се слагат около 400-500 г пудра захар, зависи и от пудрата захар. За тази глазура е важно всички съдове и продукти да са абсолютно чисти, и най малката следа от мазнина я проваля. И се бие дъъъъъълго време.


Поздрави! :)