Страница 1 от 2
Домат бюрек
Публикувано: вт юни 01, 2010 3:30 pm
от donnatela
ПОМОЩ!!!
МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКСЕ ПРАВИ ДОМАТ БЮРЕК ДА СПОДЕЛИ.вЧЕРА ОПИТАХ И СТРАШНО МИ ХАРЕСА.
Публикувано: вт юни 01, 2010 6:35 pm
от MUNA
Да си призная и на мен ми е любопитно.Чушки бюрек да ,тиквичка бюрек също правя.Но домат бюрек е не съм опитвала но и аз ще чакам рецептата с интерес и ще пробвам.
Публикувано: вт юни 01, 2010 11:45 pm
от donnatela
Аз не съм кулинар и много рядко готвя,в къщи мъжа ми или свекървата се занимават с това.Но домата наистина много ми хареса.Забелязах че беше нарязан на филийки между тях имаше сирене и малко чесън,отвън панировката мисля че беше същата като на чушките бюрек.Но нали ви казах че не готвя само консумирам :oops: и може да съм пропуснала нещо,затова питам за рецепта ако некой е правил да сподели.
Публикувано: ср юни 02, 2010 10:58 pm
от magi71
Мммм, много вкусно ми звучи
Предполагам, че между две колелца от домат са сложили овкусено сирене крема с чесън, копър или други подправки, после вероятно са го панирали в брашно, галета, яйца и още веднъж от същото. Но не съм опитвала, само предполагам, затова не гарантирам че се получва по този начин
Панирала съм само доматени колеца, и наистина е вкусно .....
Публикувано: съб юни 05, 2010 10:25 pm
от i4eto3421
И аз мисля като Маги.До сега не съм опитвала домат бюрек.Като си купя домати ще пробвам да направя.Тогава мога да бъда по-полезна.
Публикувано: нед юни 13, 2010 9:45 pm
от Elti
Здравейте,
наскоро четох тази темичка и ми стана интересно. Днес бях решила да направя чушки бюрек и се сетих, че може да пробвам да направя и домат бюрек. И аз, като magi71 и i4eto3421, смятам, че технологията е като при другите зеленчуци бюрек. Само, че вместо чесън (както пише magi71 сложих сос песто).
И ето го резултата:
На мен лично много ми хареса. Но това все пак е моя импровизация - оригиналната рецепта може да е по-добра.
Публикувано: пон юни 14, 2010 11:43 am
от i4eto3421
Публикувано: пон юни 14, 2010 12:48 pm
от MUNA
ИЗГЛЕЖДА много вусно .Аз вчера правих чушки но не се сетих за домата е другия път ще е само домати.
Публикувано: пон юни 14, 2010 1:48 pm
от Elti
Благодаря!
Пробвайте смело, вкусно е. Аз направих мини доза, само за идеята, но със сигурност ще има повторения. Само да споделя, че в брашното за паниране сложих и малко грис, за да поеме влагата (доматите бяха много добре узрели и сочни)
:)
Публикувано: пон юни 14, 2010 7:08 pm
от donnatela
Наистина изглежда чудесно точно като това което ядох само че без украсата :P