хрупкави гофрети?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
Vanet
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 2
Регистриран на: ср апр 14, 2010 6:34 pm
:: 2 снимки от Vanet

хрупкави гофрети?

Мнение от Vanet » нед юни 20, 2010 6:13 pm

Моля, помагайте Как се правят гофретим ама наистина хрупкави? :) Много ги обичаме, ама за съжаление стават хрупкави докато се пекат и след това като изстинат - омекват :( . Знае ли някой каква е тайната?


Потребителски аватар
ani777y
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 18
Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
:: 18 снимки от ani777y

Мнение от ani777y » нед юни 20, 2010 6:19 pm

а можем ли да си направим гофрети ако нямаме гофретник (съжалявам че ползвам темата,но се надявам да не е мн нахално)

korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq

Мнение от korneliq » нед юни 20, 2010 8:41 pm

Тайната на хрупкавите гофрети...да си останат такива и да не омекват , като престоят е ...да се изяждат на момента! Това е в кръга на шегата. Наистина така се получава. Аз ги изваждам от гофретника и ги слагам на кухненска хартия, да поемат парата. Иначе, ако се слагат една върху друга, се запарват и омекват.
А що се отнася до това, да се приготвят гофрети без гофретник...пробвай с тостер, би трябвало да стане...пак се затваря и се изпича.

Vanet
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 2
Регистриран на: ср апр 14, 2010 6:34 pm
:: 2 снимки от Vanet

Мнение от Vanet » нед юни 20, 2010 10:56 pm

Благодаря ви за отговорите до тук. :) А нещо в съставките има ли по-особено? А иначе много ясно, че гофретник се използва. Аз ги слагам на скарата от фурната да изстиват. :)


korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq

Мнение от korneliq » пон юни 21, 2010 9:08 am

Влез в рецептите и си избери желаната рецепта. Аз всеки път експериментирам и слагам различни неща в тестото-стафиди, ром, ябълки, фурми...въпрос на вкус. :wink: :D :chef: Успех!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пон юни 21, 2010 9:29 am

Аз не съм майстор-вафладжия, но бих опитала с разделяне на яйцата. Белтъците на сняг и след като разбия всички продукти, да ги прибавя най-накрая, само с леко разбъркване. Така би станало по-подобно на бишкотено тесто, а то след изстиване е доста хрупаво. Естествено пак бих ги оставила да изстиват на скарата.

Успех!
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
eni33
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 130
Регистриран на: вт мар 24, 2009 11:07 am
:: 9 рецепти от eni33
:: 2 снимки от eni33

Мнение от eni33 » вт юни 22, 2010 3:08 pm

И аз дълго търсих рецепта за хрупкави гофрети и най-накрая намерих.Ето я и самата рецепта:250г. разтопено масло,6 яйца,300г. вода,500г брашно,50г.захар,1 ванилия.Това е оригиналната рецепта,но аз си правя гофретите в солен вариант така:250г. разтопено масло,6 яйца,300г,вода,500г брашно,1 ч.л. сол,натрошено сирене около 200г.Стават много вкусни.За да не омекват,след като ги изпека ги оставям върху дървена дъска,покрита с кухненска хартия една по една докато поизтинат и тогава ги нареждам една върху друга.


Отговори