Здравейте,
току що мъжете се върнаха от пазар, бях им поръчала целина и те ми купили....една целина, коренът е колкото детска глава, а стръковете са 70-80 см дълги
На мен ми трябват няколко листчета само, какво да правя с останалото?
Някой има ли идея?
Благодаря ви!
Как се съхранява целина?
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Как се съхранява целина?
www.facebook.com/artandhobby
- melek
- магьосник в кухнята
- Мнения: 327
- Регистриран на: ср май 05, 2010 3:58 am
- :: 82 рецепти от melek
- :: 387 снимки от melek
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- i4eto3421
- магьосник в кухнята
- Мнения: 892
- Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
- :: 89 рецепти от i4eto3421
- :: 507 снимки от i4eto3421
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Аз също замразявам, но отделно листата и отделно ситно нарязаните дръжки /глава не съм замразявала, но мисля че не е проблем/. Дръжките ползвам при приготвяне на супи. Същото правя и с магданоза. Когато са ми в по-малко количество, ползвам формичките за лед в камерата. Ако са в по-голямо количество - малки пластмасови кутийки.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
Сушена целина--нарязва се на ситно и се суши в/у хартия на сянка(може и в стаята).Съхранява се в книжен плик или в стъклен буркан.Запазване със сол --на 1 кг.зеленчук(нарязани на ситно:целина,моркови,корени на магданоз) се слага 250г сол.Разбърква се и се слага в малки буркани,като се притиска с дървена лъжица,докато се появи сок.Отгоре се поставя кръгче платно и се залива с 1-2 см олио.Затваря се с капачка и се съхранява на тъмно и хладно място.
Последна промяна от akva7 на нед авг 15, 2010 8:37 pm, променено общо 1 път.
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
- Makaweli
- магьосник в кухнята
- Мнения: 5639
- Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
- :: 66 рецепти от Makaweli
- :: 908 снимки от Makaweli
- Местоположение: РУСЕ
Аз си замразявам за зимата всякакви пресни подправки - целина, девесил, магданоз, копър, нарязани на ситно зелени и червени чушки. Добре измити и много ситно нарязани ги поставям в пластмасови кутии. Те замръзват на кристалчета и после се ронят много лесно в необходимото количество.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.