Страница 1 от 2

Ролца от раци?!

Публикувано: ср сеп 15, 2010 9:39 am
от lucky6
Здравейте, дами!

Следя ви с интерес, пълти сте с интересни идеи и затова много се надявам да ми помогнете... Мъжът ми ми е купил "на промоция" десетина пакетчета от най-големите ролца от раци. :? Какво да правя с тях?! Два-три пъти ще е салата с царевица, но ми се иска и нещо друго. Имаше нещо като панирани ролца от раци... Някой сеща ли се как се прави? Спомням си и нещо се варяха, развиваха... ама после как беше. Ще чакам идеите ви! Благодаря ви!

Рyлцa от рaци

Публикувано: ср сеп 15, 2010 7:39 pm
от mamcheto61
:chef: Пaнирaт ce много лecно.Първо лeко ги нaмокряш,cлeд товa ги овaлвaш в брaшно,яйцe и гaлeтa и пържиш.
Дрyг вaриaнт зa caлaтa.
нaрязвaш рyлцaтa нa къcи ивички,cъщо нa ивички нaрязвaш и няколко киc.крacтaвички
и eднa eдрa зeлeнa ябълкa,добaвяш 250-300гр цeдeно киc.мляко рaзбърквaш и охлaждaш понe 2 чaca прeди ceрвирaнe.Дрyг нaчин e когaто прaвиш рycкa caлaтa зaмeняш колбaca c рyлцa от рaци.нaдявaм ce дa cъм ти помогнaлa. :love:

Публикувано: чет сеп 16, 2010 1:27 pm
от vyra59
Аз също ги панирвам. намокрям ги, потопявам ги в брашно и после в паста
за панирване(патафри-яйца, брашно, бира и чер пипер.Прави се гъста смес,
престоява 15 минути и е готова за панирване). Стават супер! :chef: :thumup:

Публикувано: чет сеп 16, 2010 3:57 pm
от lucky6
Много ви благодаря! Това с намокрянето не го знаех. Предполагам, че трябва да са напълно размразени, нали? Довечера се залавям да оползотворя 2-3 пакетчета :chef:

Публикувано: съб сеп 18, 2010 3:11 pm
от STELKINA
Здравей
Не трябва да чакаш да се размразят . Супер мезе за биричка панирани :thumup: .
А може и да направиш сос за спагети . В малко зехтин запържваш лук и като се позапържи добавяш 1 или 2 скилитки чесън нарязани на ситно веднага добавяш и доматен сок . Ако слагаш пресни домати настъргани на ренде оставяш да изври водата . След това добавяш ролцата нарязани оставяш всичко да покъкри на слаб огън 2 минути . Изцеждаш сварените спагети или макарони и добавяш соса . Пожелание поръсваш спагетите с настърган пармезан /кашкавал/

Публикувано: съб сеп 18, 2010 10:14 pm
от magi71
И аз ги панирам, иначе през зимата ги слагам и в различни салати!

Re: Рyлцa от рaци

Публикувано: нед сеп 26, 2010 3:30 pm
от vasseto
mamcheto61 написа::chef: ...Дрyг вaриaнт зa caлaтa.
нaрязвaш рyлцaтa нa къcи ивички,cъщо нa ивички нaрязвaш и няколко киc.крacтaвички
и eднa eдрa зeлeнa ябълкa,добaвяш 250-300гр цeдeно киc.мляко рaзбърквaш и охлaждaш понe 2 чaca прeди ceрвирaнe....
Добра комбинация е също вместо цедено мляко да използваш майонеза :)
Много сполучлива е и същата комбинация, но с добавка царевица. Нарязват се на ситно всички продукти и се объркват с майонеза. :P

Публикувано: пон сеп 27, 2010 4:19 pm
от reni55
Ето ти още две идеи за ролцата

Изображение

ориз за гарнитура с ролца, но не си личи много,много на снимката

Изображение

Публикувано: пет окт 01, 2010 12:26 pm
от lucky6
RENI55 на първата снимка това бутер тесто ли е? Изглежда интересно. А панираните ролца се харесаха и от таткото и от малката и от гостите. Не ги бяха яли така. Някои даже не познаха какво е. Сега обядвам със салата с ролца от раци. Благодаря на всички ви!

Публикувано: пет окт 01, 2010 10:14 pm
от reni55
Лъки, да - бутер тесто е.