Страница 1 от 1
Бакпулвер вместо мая
Публикувано: пон окт 18, 2010 7:39 pm
от Aliana
Здравейте!
Реших да правя тутманик, приготвих всичко и се оказа, че нямам мая...
Трябва ми рецепта за солено печиво с бакпулвер, да е подобно на тутманик. Търсих, но нищо не открих. Солени кексове не ми вършат работа...
Дали мога да направя рецептата за тутманик, но вместо мая да сложа бакпулвер?
Ако имате идеи и рецепти - моля помогнете
Благодаря ви предварително
Публикувано: пон окт 18, 2010 10:11 pm
от gigi.2000
Рали, освен да пробваш и да споделиш с нас опита си :P ...Надявам се, че вече си намерила изход от ситуацията.Предполагам, че тестата с бакпулвер е нужно да са по-рядки, тип кексово. Моят тъй наречен тутманик не е от месено тесто, а е със сода за хляб, която може успешно да се замени със бакпулвер. Мак пак се изказвам не особено подготвена, но се опитвам да бъда полезна, разсъждавайки "на глас"
. Сподели резултата после...Успех!
Публикувано: вт окт 19, 2010 7:48 am
от neli1100
ще се получи солен кекс,според мен-та пак ще става за ядене ,но няма да е тутманик
Публикувано: вт окт 19, 2010 8:51 am
от vyra59
Раличка, аз съм правила тутманик(месен) с бакпулвер(вместо мая). Пак става, но малко по-различен от този с маята. Според мен с мая си е най-хубав.
Публикувано: вт окт 19, 2010 9:31 am
от neli.mag
Тутманик без мая ще си е най-обикновен солен кекс, мързелива баница, мазен хляб. Има си много варианти на имена, но в никакъв случай не е ТУТМАНИК.
Публикувано: вт окт 19, 2010 12:57 pm
от Aliana
Прави сте, получи се нещо като содена питка с яйца и сирене. Не беше лоша, но не беше и върховна.
Синът ми има един приятел, германец, който много харесва български тестени изделия (за разлика от моя син, който ги дъвчи с изражение на великомъченик). Та снощи решиха, че момчето ще пренощува (отново) у нас. За него исках да го направя. Всеки път след като яде нещо тестяно при мен, на следващия ден майка му ми звъни и иска рецептата. Между другото - тя се специализира в български печива, прави вече страхотни банички картлачки, тутманика на Буци, палачинките на майка ми, баници със сирене, с кайма, мекици и много, много други неща. Все казва, че било жалко, че не може да влезе тук и да похвали рецептите. Тя ги "напасва", като например по баницата поръсва тиквени семки или сусам, в баничките слага и счукан чесън, провансалски зелени подправки, в мекиците стафиди или ябълки на кубчета, а бързият хляб на тиган не можах да си го позная, до такава степен го е модифицирала
Честно казано, не вярвам днес да ме пита какво е било това снощното, не беше кой знае какво, но карай, лошо няма
Благодаря ви на всички за бързите отговори
Публикувано: пет окт 22, 2010 5:24 pm
от neli.mag
Aliana написа: а
бързият хляб на тиган ...
Рали, много ме заинтересува този хляб на тиган? Може ли малко повече инфо или рецепта?
Публикувано: пет окт 22, 2010 9:35 pm
от Aliana
Нели, ето това е рецептата
Бърз хляб на тиган
Бакпулвер вместо мая
Публикувано: пет окт 22, 2010 11:08 pm
от mamcheto61