Страница 1 от 1
сладко от вишни
Публикувано: ср окт 20, 2010 10:32 am
от tony8
Имам от миналото лято 3 бурканчета сладко от вишни, обаче много се е сгъстило. Някой може ли да ми каже как да му върна предишния вид . Дали няма да подейства водна баня и да го пресипя в съд и да добавя малко вода ?
Публикувано: ср окт 20, 2010 2:18 pm
от Aliana
Под сладко нямаш пред вид конфитюр, нали? А точно сладко, където продовете са цели в сладка течност?
Честно казано незнам, дали пектинът се отпуска при повторно загряване, но затоплено можеш може би по-добре да го изкараш от буркана, без да нараниш плодовете. Ако не става, бръкни първо с нож в средата на буркана, извади го, после бръкни в прореза с голяма лъжица и го изкарай на две части. Ако бурканът е със стеснено гърло, ще е малко по-трудно. Все ще нараниш няколко плодчета, ама това е цената
От там нататък вече можеш да си го размиеш с малко вода, само че незнам тогава колко ще му е трайността. Едва ли ще е по-трайно, ако водата е преварена.
Надявам се да намериш решение
Поздрави!
Ралица
сладко от вишни
Публикувано: ср окт 20, 2010 6:40 pm
от tony8
Много ти благодаря за идеите - и аз си разсъждавах така. Ще долея малко вода-и без това у нас едва ли ще се задържи до Нова Година.
Re: сладко от вишни
Публикувано: чет окт 21, 2010 10:36 pm
от samsisto
tony8 написа:Имам от миналото лято 3 бурканчета сладко от вишни, обаче много се е сгъстило. Някой може ли да ми каже как да му върна предишния вид . Дали няма да подейства водна баня и да го пресипя в съд и да добавя малко вода ?
Направи си пала4инки и така сладкото сте свърши бързо.............
сладко от вишни
Публикувано: пет окт 22, 2010 3:00 pm
от tony8
И аз така си помислих .
Публикувано: нед окт 24, 2010 10:03 pm
от Anego
Както си е запечатано го сложи в тенджера с вода и го кипти.Още докато е топло го отвори-ще се е втечнило.След това си го обработи по стандартния начин-доливаш му вода,преваряваш го отново, прибавяш му лимонена или винена киселина.