Страница 1 от 1

Как да оправя прекалено сгъстено сладко от зелени доматчета

Публикувано: чет ное 04, 2010 7:31 pm
от zlat
Направих сладкото както беше по рецептата, но ми се стори не съвсем сгъстено, защото сиропа направо се разливаше. Тогава реших на другата вечер да го доваря още малко, обаче след като го доварих и го прибрах в бурканчетата, се оказа че като изстина не мога да мушна лъжица вътре - толкова се есгъстило. Какво да го правя. Мисля си да затопля бурканчетата за да мога да ги изсипя пак в тенджерата и да добавя гореща вода и да го кипна наново. Но не знам дали е правилно и колко вода да добавя. Моля , помогнете.

как да оправя прекалено сгъстено сладко от зелени доматчета

Публикувано: пет ное 05, 2010 12:51 am
от mamcheto61
:D :D :D :? :? :? досега не ми се е случвало да ми се сгъсти сладко,аз най-много правя от зелени смокини,но ние не обичаме гъстите сладка и мармалади и аз никога не ги сгъстявам както е по рецепта.съветът ми е да пробваш както си го намислила,като отначало сложи малко вода и после ако е необходимо ще добавиш още.на принципа "проба-грешка" все нещо ще излезе,а и ще натрупаш опит,който надявам се после да споделиш с нас :thumup: :thumup: :thumup:

Публикувано: съб ное 06, 2010 10:12 am
от zlat
Ами опитах с вода като я заврях предварително и стана. Като повря малко така че да се смеси добре с останалото го свалих от огъня и след като изстина беше добра гъстотата. :D

как да оправя прекалено сгъстено сладко от зелени домати

Публикувано: нед ное 07, 2010 1:50 pm
от mamcheto61
:clap: :flow2: :clap: сега вече имаш опит,а и за нас беше полезно,някъде въвфорума имаше подобна тема за сладко от вишни,ще е хубаво който я е писал да обмени опит с теб,защото и там имаше същия проблем.А сега да ви е сладко сладкото и следващият път по-редичко и един съвет-никога не слагай захар колкото е дадена в рецептата,винаги слагай по-малко и след това ако е необходимо добавяш- :thumup: :thumup: :thumup: :clap: :clap: :clap: