Крем карамел
Публикувано: ср ное 17, 2010 10:14 am
Здравейте, момичета!
Помагайте! Имам проблем с правенето на крем-карамел. Ох, може би трябва да пиша директно в "провал в кухнята", но пък съм толкова зле с приготвянето на десерти, че сигурно модераторите ще ми направят отделна тема. Та, преди окончателно да се откажа да правя крем карамел ви моля за съвет. Проблемът ми е, че когато обърна чашката с готовия крем на дъното остава "залепена" плочка карамел. Вашия къде е? Искам като го извадя, кремът да се залее с карамелов сироп. Не че при мен няма, но мисля, че на оная плочка не й е там мястото. Пробвах четирите варианта на комбинация на температура на карамел и яйчена смес. Топъл карамел - студена смес, топла смес - изстинал карамел, както и двете топли и двете студени. Резултатът е карамелена плочка. Яка при това! Плаче ми се вече. Имам чувството, че млякото си отмъщава, тъй като въобще не го обичам. Изчетох всички коментари към рецептата за крем карамел и май друг с моя проблем няма. Дайте съвет!
Помагайте! Имам проблем с правенето на крем-карамел. Ох, може би трябва да пиша директно в "провал в кухнята", но пък съм толкова зле с приготвянето на десерти, че сигурно модераторите ще ми направят отделна тема. Та, преди окончателно да се откажа да правя крем карамел ви моля за съвет. Проблемът ми е, че когато обърна чашката с готовия крем на дъното остава "залепена" плочка карамел. Вашия къде е? Искам като го извадя, кремът да се залее с карамелов сироп. Не че при мен няма, но мисля, че на оная плочка не й е там мястото. Пробвах четирите варианта на комбинация на температура на карамел и яйчена смес. Топъл карамел - студена смес, топла смес - изстинал карамел, както и двете топли и двете студени. Резултатът е карамелена плочка. Яка при това! Плаче ми се вече. Имам чувството, че млякото си отмъщава, тъй като въобще не го обичам. Изчетох всички коментари към рецептата за крем карамел и май друг с моя проблем няма. Дайте съвет!