Страница 3 от 3

Публикувано: пон фев 28, 2011 11:43 pm
от vasseto
силната фурна и фолиото отгоре няма да помогнат, на силна фурна водата ще ти завира много бързо в тавата. Крем карамела по учебник се пече на 120-130 градуса, като продължителността на печене е 2-3 часа :)

карамела...

Публикувано: чет мар 03, 2011 11:39 am
от paur
vasseto написа:силната фурна и фолиото отгоре няма да помогнат, на силна фурна водата ще ти завира много бързо в тавата. Крем карамела по учебник се пече на 120-130 градуса, като продължителността на печене е 2-3 часа :)
слагаме го в студена фурна, задаваме 150 града и като се позачерви леко отгоре спираме фурната и го остава да изстине вътре... отличен резултат, без шупли
карамелът у нас си стои на плочка и много му се радвам. стопиава се до ниакъде след ниаколко дни престой в хладилника

Публикувано: пет мар 04, 2011 9:34 am
от chochi
Аз първо слагам сместа от мляко, яйца и захар в чашките(дори и обикновени) и след това изсипвам карамелизираната захар вътре,но винаги на студена фурна и студена вода в тавичката .И както каза vasseto-на 130 градуса 3 часа.

Публикувано: нед мар 06, 2011 12:17 pm
от BRIDA
Здравейте...........по въпроса с крем карамела,колкото пъти го правих по правилата,толкова пъти не ми се получи...........след време приготвих кодрит кадир(рецептата)а в нея се приготвя по противоположен ред крем карамела и ми се получи.....гладък и вкусен........от тогава,бъркам сместа без притеснения кое с кое..............и слагам формата винаги в гореща вода......:):):)

Публикувано: вт мар 08, 2011 12:26 pm
от lucky6
Здравейте отново!

Честно да ви кажа май колкото по не се старая толкова по-добре става. Онзи ден отново го направих, но нямах много време - без фолио, никакви три часа и нищо по-особено при приготвянето. Изядоха се 2 на другия ден и те си имаха малка плочка. На втория се доизядоха останалите 4 и на дъното нямаше нищо залепнало или неразтопено!!! :clap: Може да ви е смешно, ама аз си го отбелязвам като огромен успех, че чак съм леко горда от това. Като прибавим и факта, че поръчаната миналата седмица в заведение порция също имаше плочка на дъното... направо ще ходя с вирнат нос до следващото забъркване.
Много ви благодаря за съветите!