Страница 2 от 2

Публикувано: нед ное 28, 2010 10:47 pm
от akva7
ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.

Публикувано: вт ное 30, 2010 2:08 pm
от mach_65
akva7 написа:ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.
По-вкусни стават като се киснат в мляко! :thumup:

Публикувано: вт ное 30, 2010 8:20 pm
от veselinka
Знаете ли какво научих :o :shock: :? ,не знам на какво основание но парчетата телешко месо се киснели във бира и ставали по-крехки :serve: ...