Страница 1 от 1

Свински далак

Публикувано: съб мар 12, 2011 5:50 pm
от my_alionushka
Някой да има идея как да приготвя свински далак?

Публикувано: нед мар 13, 2011 2:39 pm
от STELKINA
Здравей
Аз го правя пълнен ето така
Нарязваме на ситно половин глава лук , 1 стрък праз , 1 морков , малко гъби количество на вкус и запържваме . Добавяме 1 ч.ч. бяло вино и задушаваме под капак около 15 мин. Добавяме 1 к.ч ориз , 1 ч.л. червен пипер, чубрица и като разбъркваме по честичко добавяме малко по малко бульон . Така докато ориза се свари . Слагаме далака на дъска и с помощта на тесен и дълък нож правим разрез по средата като притискаме далака отгоре с длан . Пълним далака с ориза и зашиваме . Печем в тава с капак като по възможност върху далака нареждаме филийки бекон или пушена сланина.
Дано ти хареса :)

Re: Свински далак

Публикувано: нед ное 06, 2011 7:56 am
от dimitrovich
Необходими продукти
свинско месо - 1 кг свински далак
мазнина - 1/2 ч.ч.
лук - 7-8 глави кромид
чушки - 4-5 пиперки
домати - 4-5 броя, зрели
сол - на вкус
черен пипер - 1 лъжичка
червен пипер - 1 лъжичка
магданоз - 1/2 връзка, накълцан

Приготвяне
Измийте добре далаците, подсушете ги и ги нарежете на големи късчета като за кебап. Сложете да се изпържат в мазнината заедно с лука, нарязан на полумесеци.

След омекване на кромида, прибавете нарязаните на дребно пиперки. Когато и те омекнат, изсипете и доматите, на малки парченца. Посолете на вкус и добавете черния и червен пипер.

Ястието се пържи, докато доматите се поизпарят и останат на мазнина. Свинският далак се снема от котлона, поръсва се с накълцан магданоз и се поднася.