Страница 1 от 1

консервиране на царевица

Публикувано: пон мар 21, 2011 6:03 pm
от margarita31
интересно ми е как се консервира този продукт
единственото което съм чувала е за съхранение във фризер
някой от вас знае ли друг начин

Публикувано: пон мар 21, 2011 11:19 pm
от Elti
Преди време пробвах да консервирам в буркани - първи и единствен опит. Не се оказа лесна задача. Сварих царевицата с кочаните. После взех да роня царевичните зърна - това направо ме влуди. Опитах първо да ороня зърната (от суровата царевица) и после да ги варя, но тъй като бях избрала млечна царевица, зърната се пукаха и не стана така. За това минах на вариант варене с кочаните. Вече сварени пак не беше лесно, но с помощта на нож стана. После сложих зърната в буркани, залях с вода и варих допълнително (но не помня времето) за стерилизиране.
И друг дразнител имаше - свилата. Едвам съм я изчистила на 90%. С останалите 10% не успях да се справя. Та имах и "коса" към царевицата.
Едно знам - царевица само от магазина :D

Публикувано: вт мар 22, 2011 12:01 pm
от lucky6
Здравейте!

Признавам си, че не зная как става, но пък знам как не се получава. Дадоха ми отнякъде рецептата /подчертавам, че не съм си я измисляла/ и за да не правите напразни опити ще я напиша.
Количество царевица - пълно бебешко бурканче.
Количество сол - кафяна лъжичка.
Количество захар - половин кафяна лъжичка.
Количество лимонтозу /сухо/ - 1 щипка.
Вода догоре, стерилизира се 2 часа. След две седмици става бомбаш и се хвърля! Проблема със зърната е точно както го е описала Елти.

Успех на всички, които решат да опитат!