Страница 1 от 1

Сок от ягоди

Публикувано: съб май 28, 2011 7:54 pm
от milena_krusteva
Здравейте!! Моля някой, който знае как се прави сок от ягоди консервиран да ми даде рецепта.Благодаря прадварително :D :D

Публикувано: нед май 29, 2011 11:27 am
от Aliana
Здравей, намерих няколко рецепти, които за съжаление съдържат сорбинова киселина. Незнам как си настроена по отношение на консервантите, но се разрових и прочетох, че ако вариш бутилките, няма нужда от сорбинова киселина. Но на друго място прочетох, че точно тя запазва цвета на сока.... Някой беше писал също, че варенето прави цвета на сока кафяв....както и да е, ти ще си прецениш.

Рецепта за бистър сок.

3 кг ягоди
60 г лимонтозу
2 л вода
3 кг захар
1 пакетче (10г) сорбонова киселина (Д-р Йоткер)

Ягодите се имиват идеално, махар се ударените плодове, нарязват се на половини или четвъртини. Плодовете се слагат в голяма купа, поръсват се с лимонтозу и се заливат с водата. Покриват се и се слагат на хладно за 24 часа. След този престой плодовете трябва да са станали бели, а сокът - червен.
След това се прецеждат през тензух, без да се притискат плодовете. В получения сок се слага сорбиновата киселина и захарта, и се бърка, докато захарта се разтвори съвсем. Пълни се в бутилки, затваря се плътно. Трайност до 1 година.




Сок от ягоди - мътен

3 кг ягоди
25 г лимонтозу
1 л вода
2 кг захар
1 пакетче (10 г) сорбинова киселина

Ягодите се почистват идеално, намачкват се вилица до грубо пюре. Лимонтозуто се разтваря във водата и с нея се залива пюрето. Разбърква се и се оставя на студено за 24 часа. Бърка се често. Ако не е на студено, сместа започва да ферментира (да се вкисва). След 24 часа се прецежда през тензух и се смесва със захарта и сорбиновата киселина. Когато захарта е нацяло разтворена, се пълни в шишета и се затваря плътно.
За трайността не е казано нищо.

Надявам се да ти свършат работа тези рецепти.

Публикувано: нед май 29, 2011 11:38 am
от milena_krusteva
Благодаря за рецептата :clap: :clap: