Страница 2 от 2

Публикувано: пон юни 06, 2011 3:04 pm
от desyj
Здравейте :) , правих торта по рецептата на торта Алиана и крема със заквасената сметана ми стана страхотен, за първи път правя такъв, не че не съм имала желание, ами по скоро смелост, не знаех дали ще се получи, стана гъст и пухкав, гостите много харесаха тортата, замених само кайсийките с ягоди, а иначе използвах заквасена сметана Данон, за мен е най-добрата :thumup:

Думата дума отваря

Публикувано: вт юни 07, 2011 10:43 pm
от ma_rri_na
На принципа думата дума отваря, се сетих, че някъде имах записана рецепта за :
Сметанов крем , заместител на сметаната:

За 1 доза :
150 гр. чисто масло
1 ч.ч сварено и прецедено прясно мляко
3 с.л пудра захар
1 пакетче ванилия

Млякото и маслото се загряват докато се стопи маслото .Прибавяте пудрата захар и ванилията. Охлаждате се сместта до 40 С - пробвайте сместта с кутрето на ръката си.
Разбивате сместта в продължение на 5 мин. Изсипва се в не метален съд и се слага на хладно за 24 часа. Разбивате преди ползване охладения крем.

Преди няколко години пробвах тази рецепта от чисто любопитство. Реших , че ако не стане ще ползвам сместта за маслен сладкиш със сини сливи.
Не направих сладкиш - просто крема се получи. :chef:

Re: Думата дума отваря

Публикувано: чет апр 04, 2013 10:34 pm
от CVETETO3101
ma_rri_na написа:На принципа думата дума отваря, се сетих, че някъде имах записана рецепта за :
Сметанов крем , заместител на сметаната: :chef:
Чудесно предложение! Много полезна рецепта! Благодарско! :clap:
И в тази връзка - преди около месец купих от Лидл заквасена сметана "Пилос" - 900 г. Само се изтормозих с нея - втечни се та стой та гледай. Е, реших си проблема с крема като го "дооправих" с желатин, но не там е въпроса.
Внимавайте с тази марка заквасена сметана. :yee:
Течната им сметана в малките кутийки е безотказна!