Страница 1 от 2

Хранителни добавки на Д-р Йоткер

Публикувано: пет сеп 16, 2011 4:02 pm
от Sirena
Кои и как се изполват за направа на туршии?
Благодаря предварително.

Публикувано: съб сеп 17, 2011 10:48 am
от milena75
Аз ги използвам от миналата година, много съм доволна, туршията става бързо, лесно и е много вкусна. На самата опаковка е описано как се прави маринатата - слага се да заври вода, захар, оцет, пропорциите са посочени, изсипва се съдържанието на пакетчето, след това са заливат зеленчуците и след два дни е готова за ядене. Успех!

Публикувано: съб сеп 17, 2011 11:28 am
от Aliana
Не знам какво съдържа този фикс в България, тук съдържанието е сорбинова киселина (Е 201- Е203), която си е чист консервант, понеже има антиплесенно действие. Тукашният фикс не дава някакъв вкус, добавя се чисто и просто за консервиране.
Казват, че като цяло сорбиновата киселина е безопасна и че само много чувствителни хора може да реагират алергично към нея.

Публикувано: съб сеп 17, 2011 3:58 pm
от BABY
Аз вече трета година използвам сладко-киселия Pikant fix и съм много доволна.Нито един буркан не ми се е развалил до сега.Миналата година даже и чушки направих с него :) и ми харесаха.Тая година съм решила пък и люти чушлета да направя с него/за проба/ и зеле с моркови и чушки/туршийка/ също ще пробвам..На краставичките само добавям допълнително 50 мл оцет :)С този фикс зеленчуците си остават хрупкави.На някои обаче не им допада вкуса на кориандъра,но всичко си е въпрос на вкус :)

Публикувано: съб сеп 17, 2011 4:01 pm
от BABY
Рали,тукашния фикс съдържа-сол,бензоатна киселина Е 210,натриев бензоат Е 211,калиев бисулфат Е 224,зърна хрян,копър,кориандър,черен пипер,дафинов лист!

Публикувано: съб сеп 17, 2011 4:07 pm
от milena75
BABY, пробвай смело с лютите чушлета. Ние направихме, опитахме ги и мъжът ми отиде да купува още чушки, защото ни харесаха. Първата партида бяха много люти и не можеха да се ядат, но след като престояха в маринатата станаха по-поносими.

Публикувано: съб сеп 17, 2011 9:03 pm
от Makaweli
Аз също ползвам и двата фикса на д-р Йоткер - за трушии и за сладко. За трушиите момичетата вече са описали. Правила съм и карфиол с моркови и целина - става без грешка :thumup: А от сини сливи и от праскови съм правила сладко. Първо става много бързо и второ - плодовете остават с истинския си вкус :bliz:

Публикувано: съб сеп 17, 2011 10:06 pm
от BABY
Мерси за полезната иформация Миленка,утре след лютеницата е техния ред.. :thumup:

Публикувано: съб сеп 17, 2011 10:54 pm
от milena75
Ох, Бони така го описваш това сладко, че ми се прияде. Ще взема да направя няколко бурканчета.

Публикувано: нед сеп 18, 2011 12:32 pm
от Sirena
Благодаря за информацията, момичета. Идва моят ред за правене на зимнина и се чудех дали да не използвам тези фиксове или старите изпитани маринати.