Страница 1 от 1
Как се измива агнешко шкембе
Публикувано: пон сеп 19, 2011 11:31 am
от gigov52
Интересувам се как да почистя агнешко шкембе за да го приготвя по някакъв начин,защото ми казаха хора,че трябвало да се измие с вар или варов разтвор - не съм наясно кое и как. В рецептите пише да се почисти и измие,без подробности.Необходимо ли е наистина да се кисне или "пере" с вар, защото такава се намира вече много трудно!
Публикувано: пон сеп 19, 2011 5:41 pm
от akva7
Аз знам,че се мие с хлебна сода,но за варта не бях чувала.
Почистване
Публикувано: вт сеп 20, 2011 7:16 am
от veselinka
Леко го ПОПАРВАМ във вряща вода и после го изстъргвам с нож.И със вар съм го правила ,наистина става
Дано да съм била полезна!!!
Публикувано: вт сеп 20, 2011 1:39 pm
от mamcheto61
аз понеже постоянно се занимавам с карантии чистя агнешко,ярешко и телешко шкембе с вар.Трябва ти една шепичка вар намазваш шкембето и няма нужда да се кисне или престоява..веднага започваш да го остъргваш със ножа.Става бяло като пуканка.Измиваш си го хубаво,може и да си го попариш ако искаш и после си го приготвяш както си знаеш.Така варта едновременно чисти и дезинфекцира шкембето.Само когато чистя телешко шкембе след като го намажа го оставям 10 минути да престои и тогава го чистя.Надявам се да съм ти помогнала.Начина е много бърз,лесен,а и резултата е качествен.Успех!!!!
Публикувано: ср сеп 21, 2011 9:36 am
от Aliana
А това "варосване" не е ли вредно? И за сладка съм чела да се слагат плодове във вар. Ама не съм наясно. Извинявам се за отклонението :oops:
Публикувано: ср сеп 21, 2011 11:10 pm
от mamcheto61
Публикувано: пет сеп 23, 2011 10:43 pm
от BABY
И аз съм чистила шкембета с вар.Така се чистят най-добре.А сладко от смокини ,сини сливи и праскови редовно си правя с варна вода.Незнам дали е вредно
,ама май не е, щом толкова години съм жива и здрава :P .А сладката стават върха
Публикувано: нед окт 09, 2011 6:07 pm
от neli.mag
Да не забравяме и Рачела от тиква
! Тъкмо сега му е сезона за приготвяне! Без варно мляко не може да се втвърдят парченцата тиква.