Страница 1 от 1

Зимнина

Публикувано: ср сеп 28, 2011 12:14 pm
от guarinociro
Как се замразява зелен фасул?

Публикувано: ср сеп 28, 2011 7:05 pm
от Makaweli
Аз бланширам зеления фасул в леко подсолена вряща вода за около 7-8 минути и го изваждам. След като се охлади го прибирам в кесии за по едно готвене и прибирам във фризера.

Публикувано: чет сеп 29, 2011 12:18 am
от guarinociro
Makaweli,благодаря мноооггооооо....

Публикувано: чет сеп 29, 2011 6:04 pm
от Aliana
Аз го почиствам и нареждам шушулките една до друга, без да се допират. Така ги замразявам, а чак след това ги прехвърлям в кутии / торбички. Така правя и с ягоди, малини, нарязан лук и т.н. При изваждането само чуквам кутията и фасулът е насипен. Пуснат замразен в ястието, са му нужни около 10 миинути да се сготви, а манджата добива аромат на прясно сготвен зелен фасул.

Публикувано: чет сеп 29, 2011 6:54 pm
от guarinociro
Благодаря Aliana,ще пробвам и двата варианта :thumup: