Страница 1 от 1

kaima

Публикувано: нед май 04, 2008 11:30 am
от Tesst
iskam da nau4a kak se pravi kaima za srabska skara

Публикувано: ср май 07, 2008 3:19 pm
от vg
Здравей,

Как да направиш каймата ще зависи от това какво искаш да сготвиш. Няма универсална рецепта за кайма за сръбска скара - погледни в рецептите от сръбска кухня:

Рецепти от Сръбска кухня

Благодарение на korneliq, на сайта има и още няколко за скара - дано да са ти полезни.

Сръбска скара

Публикувано: вт май 13, 2008 5:05 am
от apostol
Чак сега открих, че съм изгубил рецептите за този вид кайма. А ми ги беше дал майстор Миро. Затова пък съм запазил някои други негови рецепти. Запознайте се с тях...


СРЪБСКА СКАРА

Начукваме пилешкия котлет, подправяме го с бял пипер, малко риган и вегета и го изпичаме от двете страни на скарата. След това го осоляваме леко и подправяме с още малко вегета.

Втори вариант: върху начукания и подправен с вегета и бял пипер свински котлет (без кост) поставяме 2 парчета кашкавал, върху тях две парчета пушени пилешки гърди, отгоре им мариновани гъби и кисели краставички. Завършваме с още 2 парчета кашкавал. Сгъваме котлетите на две, а после подгъваме краищата. Почукваме краищата с дръжката на ножа, докато се слепят. Измазваме месото със зехтин и сос от соя и го изпичаме на нагорещена скара.

Сос (първи вариант): Загряваме зехтин в един тиган. Пускаме в него много ситно нарязани люта чушка, глава лук, печена чушка, обелен домат и нарязани гъби. Задушаваме на много бавен огън около 20 минути. Най- накрая подправяме с нарязан магданоз, бял пипер, сол и вегета. Изсипваме този сос върху изпечения котлет и сервираме.

Сос (втори вариант): Запържваме в тигана ситно нарязан бекон. След като се поразтопи, прибавяме няколко печени чушки- зелени и червени, нарязани на ивици. Прибавяме няколко нарязани печурки и 2 нарязани на кубчета твърдо сварени жълтъка. Заливаме с 1 чаша сухо бяло вино и задушаваме. Накрая подправяме със сол на вкус.



АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ