Страница 1 от 1

Пелин

Публикувано: нед яну 29, 2012 6:36 pm
от ILIYAN
Здравейте потребители на тази великолепна страница за готвене! Въпроса ми е такъв, че се отнася не за рецепта на някакво ястие но за алкохолна напитка от вино как се приготвя "пелин". Незнам дали мога да го приготвя от купувано вино?! Купих си билка "пелин" (семена) и ще е засадя в саксия, но също разбрах че "естрагона" е един вид бял-пелин! В Чехия на пакетчето семена е написано че е руски естрагон (тарос) или на латински: /Artemisia dracunculus L./ Моля, ако някой знае как се прави да ми напише, защото тука от съвет на бъгарин ми каза, че освен билката която незнам кой вид да използвам също дали трябва да е изсушена и е възможно да се добавят и други продукти. Предварително благодаря, ако се намери потребител който знае такава рецепта.

Re: Пелин

Публикувано: нед яну 29, 2012 7:34 pm
от Makaweli
Здравейте,

Зачетох се в чичко Гугъл и след известно ровене установих, че сме писали по тази тема в нашия сайт - ето, прочети, може да ти е полезно :roll:
http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?t=1110

Re: Пелин

Публикувано: вт яну 31, 2012 3:08 pm
от ILIYAN
Много благодаря за отговора и разбрах разликите за обикновения и качествения "пелин"! Цитата на "Гьоте" е също хубав и мъдър само че ако имах свободно време всеки ден (най-вече през уикенда имам малко време).