Блат за сладкиш от бисквити
Публикувано: пет фев 17, 2012 1:01 pm
Здравейте,
тази тема можех да я сложа и в провалите, но понеже смятам отново да се пробвам, пиша тук.
Често съм чела по рецепти, че правите дъно за сладкиш, най-вече чийзкейк, от смлени с масло бисквити.
Аз се пробвах преди няколко дни и беше тотален провал. Бисквитите натроших доколкото можах с ръце, сложих в блендер заедно с маслото на стайна температура. Пуснах блендера, обаче не се случи нищо: сместа е толкова гъста, че не се "стича" до ножовете, а седи като топка малко над тях. Извадих я от блендера. Сложих в ръчната мелачка на Тапъруейър. Същият ефект. След едно-две завъртания маслото с парчетата бисквити се залепя по стените и си остава там. Извадих от мелачката, сложих в плътна найлонова торбичка за замразяване и започнах да минавам с точилката. Успях да понатроша бисквитите, но бях мнооого далеч от хомогенна смес. Капнах малко мляко и пак "побъхтах" по торбичката. Установих, че това не е най-подходящата техника. Върнах пак в мелачката, капнах още малко мляко. Мелих на ръка, докато ме заболя, но под гладка смес аз разбирам нещо различно от това, което ми се получи. Сместа ми беше по-скоро "бодлива". Както и да е. Разстелих я и оформих дъното на сладкиша. Вдигнах и стени. Налях крема и оставих да се стегне. Стигна се до разрязване и тогава провалът си пролича окончателно: "тестото" се беше овлажнило от крема или пък от капнатото мляко, и не беше хрупкаво дъно, а лепнеща, отвратителна маса, която не се отделяше от дъното! Стъргахме я с лъжица! Беше токова срамно и грозно, сладкишът се разпадна, дъното лепкаво като глина... УЖАС!!!
Бихте ли ме светнали, как вие ги правите вашите "дъна" от бисквити? Как трябва да се получи резултата? Да не би да е нормална такава консистенция, а само аз да недоволнича?
Описах ви всичко, което направих, може би някоя от вас открива грешката ми
Благодаря ви предварително!
тази тема можех да я сложа и в провалите, но понеже смятам отново да се пробвам, пиша тук.
Често съм чела по рецепти, че правите дъно за сладкиш, най-вече чийзкейк, от смлени с масло бисквити.
Аз се пробвах преди няколко дни и беше тотален провал. Бисквитите натроших доколкото можах с ръце, сложих в блендер заедно с маслото на стайна температура. Пуснах блендера, обаче не се случи нищо: сместа е толкова гъста, че не се "стича" до ножовете, а седи като топка малко над тях. Извадих я от блендера. Сложих в ръчната мелачка на Тапъруейър. Същият ефект. След едно-две завъртания маслото с парчетата бисквити се залепя по стените и си остава там. Извадих от мелачката, сложих в плътна найлонова торбичка за замразяване и започнах да минавам с точилката. Успях да понатроша бисквитите, но бях мнооого далеч от хомогенна смес. Капнах малко мляко и пак "побъхтах" по торбичката. Установих, че това не е най-подходящата техника. Върнах пак в мелачката, капнах още малко мляко. Мелих на ръка, докато ме заболя, но под гладка смес аз разбирам нещо различно от това, което ми се получи. Сместа ми беше по-скоро "бодлива". Както и да е. Разстелих я и оформих дъното на сладкиша. Вдигнах и стени. Налях крема и оставих да се стегне. Стигна се до разрязване и тогава провалът си пролича окончателно: "тестото" се беше овлажнило от крема или пък от капнатото мляко, и не беше хрупкаво дъно, а лепнеща, отвратителна маса, която не се отделяше от дъното! Стъргахме я с лъжица! Беше токова срамно и грозно, сладкишът се разпадна, дъното лепкаво като глина... УЖАС!!!
Бихте ли ме светнали, как вие ги правите вашите "дъна" от бисквити? Как трябва да се получи резултата? Да не би да е нормална такава консистенция, а само аз да недоволнича?
Описах ви всичко, което направих, може би някоя от вас открива грешката ми
Благодаря ви предварително!