Страница 1 от 2

охлюви - как ги приготвяте ?

Публикувано: ср юни 25, 2008 8:06 pm
от reni55
Моля дайте идеи за приготяне на охлюви.АЗ ги приготвям на шницели и с ориз.

Публикувано: нед юли 13, 2008 1:43 pm
от dinedo
:) Много хубави стават по следния начин :
След като се сварят, се отцеждат от водата. Вземат се 2-3 глави лук, нарязват се на филийки и се запържват / или задушават/ леко в мазнина. След това се прибавят охльовите, малко чубрица и черен пипер и се разбъркват. Преди да се извадят се поръсват с червен пипер. Много е важно лука да не се "скашка". Може да се консумира студена. Страхотно мезе за припотена бира!

охлюви

Публикувано: нед юли 13, 2008 3:39 pm
от reni55
Благодаря! Ще ги пробвам!

приготвяне на охлюви

Публикувано: нед авг 10, 2008 5:30 pm
от batito
след като ги свара няколко пъти ги мия със сол до пълно изчистване
след като се оцедят ги панирвам-за панировката -чаша бира 200грама
вдълбока купа бъркаш с миксера ислагаш брашно до получаване на не гъсто а течно тесто аз лично слагам иподправка за барбекю в сместа изсипвам охлювите в сместа иги обърквам в горещо олио вземам с лъжица по един два ипържиш играчкае но си заслужава

Публикувано: чет авг 28, 2008 4:00 pm
от magi71
Аз ги сварявам в подсолена и подкиселена вода и после ги панирам, страхотно мезе се получава!
Да ви е сладко!

Публикувано: чет авг 28, 2008 4:37 pm
от reni55
Да,много благодаря за рецептите, но баш не обичм много панировката - вижда ми се трудоемко.Някой ден ако не ме мързи ще ги пробвам!

Публикувано: чет авг 28, 2008 9:01 pm
от Sirena
Мъжа ми е специалист по охлювитев къщи. Първо ги оставя в покрит съд за 1-2 дена да си изхвърлят мръсното, посли ги сварява, измива и изпържва в масло с малко черен пипер. Идеални са за биричка или бяло винци.

Публикувано: нед сеп 21, 2008 9:11 am
от sever
Яхния от охлюви Митко


400 г изчистени и сварени охлюви
5-6 бр. червени печени и ообелени чушки
3 бр. големи добре узрели домати
2-3 бр. дребни тиквички
2-3 глави лук (едри)
3-4 глави чесън
1/3 ч.ч. олио
2-3 с.л. червен пипер
1 с.л. чубрица
1 ч.л. черен пипер
2-3 с.л. тъмен соев сос
мащерка
кориандър
джинджинфил

Охлювите се нарязват на малки парченца и се запържват в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните на тънки лентички тиквички и кромид и сместа се пържи за 5-6 минути. Добавят се нарязаните на лентички чушки и се пържи отново за 5-6 минути. Добавят се обелените и нарязани на кубчета домати и ястието ври да остане на мазнина. Прибавят се подправките и се изключва огъня.

:D

Публикувано: ср сеп 24, 2008 10:33 am
от reni55
Благодаря ти за рецептата!
Синът ми обожава охлюви,но мрази чушки и тиквички.
Така,че не мога да пробвам тази рецепта.
Знаеш ли синът ми как яде пълнени чушки с кайма - яде само вътрешната част със соса от чушките - аз ги правя с бял сос.
Изобщо много ми е трудна задачата с готвенето.....

Публикувано: пон апр 27, 2009 7:02 pm
от gerganald
охлювите за които пишете предполагам са без черупката?