Страница 1 от 1

Цитронада

Публикувано: ср авг 22, 2012 11:39 am
от borissova
Няколко пъти се опитвам да направя цитронада като тази по заведенията и все не ми се получава. Остава един натрапчив кисел вкус на лимон.... Слагам фреш от лимон, захар или мед и газирана вода+лед. Споделете тайната...
Изображение

Re: ЦИТРОНАДА

Публикувано: ср авг 22, 2012 12:08 pm
от lady_LANA
Малинка, здравей :giflo1:
Може би ако увеличиш захарта...или ако половината лимонов сок е от лайм...
Правила съм с грейпфрут, лимон, захар и газирана вода и се получава доста добре. Ние обаче сме фенове на по-сладки коктейли :thumbsup:

Re: ЦИТРОНАДА

Публикувано: чет авг 23, 2012 10:20 am
от Aliana
Сок от лимон, мед и газирана вода...
Майка ми беше барманка в коктеийл бар, още по времето, когато това беше голяма рядкост :) В къщи редовно се пиеше домашна цитронада. Около 50 мл прясно изстискан сок от лимон, 2-3 с.л. мед и 500 мл газирана вода. И шайби лимони в каната :) , задължително. Като се разбърка сока на лимона с меда и се залее с газирана вода, става гъста пяна, много се кефихме като деца :clap: :roll: :D
После, като излязоха "модерните" безалкохолни, в Зорница и Венера в Сл.Бряг (това бяха най-добрите коктейлни заведения навремето :wink: ) слагаха Спрайт/7up вместо газирана вода. Може би това си пробвала, а не си знаела? А е възможно към меда да добавят и пудра захар, тогава цитроната е леко "замътена" и вкусът е по-различен. Опитай и така. Ако ползваш лимети и кафява захар, става нещо нато върджън кайпириня, пак с лимети, но с бяла захар и мента пък е върджън мохито :wink: И при двете можеш да натриеш каната с есенция ром, ама съвсем малко.

Между другото, пробвай цитронадата и с няколко стръка мента или джоджен, измити и усукани, както се изстисква пране, и сложени на дъното на каната. Придават още по-голяма свежест и внасят разнообразие! Джодженът се "изстисква", за да се напукат стеблата и да се прокъсат листата, така етеричните масла избиват обилно и ароматът е много интензивен.

Re: ЦИТРОНАДА

Публикувано: чет авг 23, 2012 10:25 am
от borissova
О, благодаря. Ще пробвам задължително! :clap:

Re: Цитронада

Публикувано: пон юни 17, 2013 8:34 am
от Гост
Здравейте,искам да попитам с какво ще ми препоръчате да поръся тавата преди печене на пица?С брашно или с олио?И ако е с олио няма ли да стане мазна от долу?Благодаря Ви предварително.