Страница 1 от 1

винен оцет

Публикувано: нед яну 06, 2013 4:26 pm
от rydd
домашното ни вино придоби кисел вкус-ако може да го използвам поне за оцет но как да се справя незнам ако някой е запознат с този проблем моля да сподели

Re: винен оцет

Публикувано: ср фев 13, 2013 10:59 am
от rydd
нямам нито един отговор - затова ще споделя какво аз направих - имах заложен ябълков оцет който източих в бутилки и към сместа която остана налях киселото вино разбърквам всеки ден по-точно 5 дни и сега съм в очакване какво ще се получи виждам че се появиха виненици -засега толкова при резултат ще пиша

Re: винен оцет

Публикувано: чет фев 14, 2013 3:04 am
от xevi
Рядко се случва в наше време някой да прави оцет сякаш :) Мерси, че ни информираш за резултата, интересно е наистина.

Казваш, че си заложила ябълков оцет - правиш си домашен?

Re: винен оцет

Публикувано: чет фев 14, 2013 7:04 am
от Makaweli
Неви, аз също съм правила домашен ябълков оцет по тази рецепта Ябълков оцет. А сме го коментирали и тук http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=1217 приготвянето :) Получава се много сполучливо :thumup:

За винения оцет обаче не се наемам да давам мнения :thinking:

Re: винен оцет

Публикувано: чет фев 14, 2013 8:43 am
от Ili71
Миналата година се оказа, че вместо с вино сме се запасили с 60 л. винен оцет. При стоене на топло се образува оцетна гъба и виното става на оцет. По лесно е ако имаш някой познат, който си прави такъв, да ти даде малко от гъбата. Ако съдя по моите родители, много от възрастните хора си правят оцет в къщи.

Re: винен оцет

Публикувано: ср мар 13, 2013 3:23 pm
от rydd
Днес източих и винения оцет - който наистина стана по начина който съм описъла определено съм доволна от резултата самата ферментация протече както при ябълковия оцет - като дойде време за туршията тогава ще съм сигурна и в качеството му