geriohara ,
Виж
Шоколадный кекс из Nutella за 3 минуты в Google. Тази рецепта е за кекс в чаша в микровълнова. Разбива се с вилица тестото, директно в чашата.
И наистина прави ПУФ
- в микровълновата - и освен това май се нарича
Nutella Lava Mug Cake - ПУУУФ + лава и излиза от чашата, а в средата е неизпечено, така де както си му е редно на шоколадовия лава кейк.
Добър избор за начинаещи, с един пропуск - къде се пече???
Иначе на първо четене редичко ми се вижда тестото. Ако решиш пак да го правиш, сложи лъжиците брашно с голям връх .Много яко препълнени, а не равни . Така се получава, когато брашното е малко, а има мазни и тежки съставки - масло, маргарин, шоколад - в случая нутела . Кекса - първо се надува, а след това - пуф! и се смачква. Ако има повече яйца, добре разбити - разделени на жълтъци и белтъци, а не масло, може да се получи с такова количество брашно, но в този случай има и олио и течен шоколад.
Аз моя първи кекс го направих с брашно, олио, кисело мляко, захар, яйца и брашно. Спазих всички упътвания в рецептата и ми се получи добре, с един единствен гаф. Сложих прекалено много есенция малина, все ми се струваше че е малко
.Като се опече, направо трудно се ядеше от аромат. Ама аз бях изключително горда , че на 12 -13 години сама правих кекс.