Страница 1 от 1

марина за пилешко

Публикувано: пон сеп 03, 2007 4:03 am
от nataly
Търся рецепта как се маринова пилешко месо.Яла съм в много ресторанти включително и китайски ,пилешкото месо е меко като донапрен, като гъба без значение дали ми го сервират пържено или на пържола .Аз мисля ,че го слагат в някаква марина.Някой ако може да ми помогне.Благодаря предварително!

Публикувано: пон сеп 03, 2007 1:34 pm
от vg
Здравей,

на сайта има няколко рецепти в които се маринова пилешко месо, ето ги:

Пиле Табака
Чеснови пилешки филенца
Пиле по Френски

Сигурно има и много други варианти - зависи какво се прави след това с месото например.

Не се страхувай да експериментираш :) Успех!

Публикувано: чет сеп 27, 2007 8:56 pm
от jufa
Здравей nataly,
Можеш да пробваш да прибавиш към всички пилешки подправки които желаеш да използш за мариноване на пилешко месо да сложиш, пасиран чесън, зехтин и лимонов сок. Много е вкусно

марина за пилешко

Публикувано: пет сеп 28, 2007 1:54 pm
от ivka
natali,пробвай тази марината:

1 кофичка кисело мляко;
5 с.л соев сос;
5 счукани скилидки чесън;
1 с.л олио;
1/2 ч.л канела;
1/2 ч.л черен пипер;
2 с.л мед
Маринатата може да се използва освен за пилешко и за крехко свинско или телешко месо,като месата трябва да престоят минимум 6 часа.Пържолите се пържат в тиган за кратко време.

марината

Публикувано: пет дек 28, 2007 9:17 pm
от georgi_mirchev
400 гр кетчуп
200 гр соев сос
3 скалитки чесан
1 цупена лажица вегета
сол
черен пипер


смесваш сичко и го пасираш до получаване на хомогена смес

после месото триабва да седи вав сместа от 6-8 часа
слет това е готово за печене; аз препорачвам то да е на скара