Страница 1 от 1

Сос за пълнени чушки с кайма и ориз

Публикувано: нед сеп 14, 2008 6:23 pm
от srodni
Здравейте!Бихте ли споделили как се прави бял сос за пълнени чушки.Преди малко ги направиш,но ми се иска да има и сос за тях.Благодаря предварително!

Публикувано: нед сеп 14, 2008 7:12 pm
от gergan4eva
В тиган се слага една лъжица краве масло и като се стопи се слага една супена лъжица брашно(може и препечено).Бърка се докато сместа потъмнее и започне да мирише готино. Разрежда се внимателно със сос от чушките ако ти е останал,ако не топла вода с малко зеленчуков булюн.Накрая се прибавя 2-3 с.л. кисело мляко,малко лимонов сок по желание и малко черен пипер.Да ти е вкусно

Публикувано: нед сеп 14, 2008 10:00 pm
от reni55
Аз го правя по друг начин:
Когато чушките са вече готови си правя смес от 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 коф.к.мляко + сол + черен пипер.Така направената смес изсипвам в тенджврата с чушките на слаба струя,като едновременно разклашам тенджерата с въртеливи движения.Накрая слагам щипка лимонтозу и пак разклащам тенджерата. ( слагам го за да не се сгъсти много след като изстине )Дозата е за 12-15 чушки.

Публикувано: съб ное 15, 2008 1:04 am
от george.t
Рени пак е дала най вкусната рецепта за сосчето,но аз бих използвал бял наместо черен пипер,все пак соса е бял нали?

Публикувано: съб ное 15, 2008 9:41 am
от Vania2006
Не мисля,че пречи цвета на пипера.Аз го правя по същия начин,но с 1 яйце и повече подправки+чесън.
Ще опитам и рецептата на герганчето.

Публикувано: съб ное 15, 2008 10:42 am
от george.t
Не пречи Ваня,но все пак има една приказка че и окото храни,освен това белия пипер е по мек като вкус и това хармонира по добре с мляко и сметана.За яйцето съм съгласен,но само жълтъка.чесъна го бях забравил.Браво на теб...:)

Сос за пълнени пиперки

Публикувано: вт дек 16, 2008 3:10 pm
от m_66
След като пълнените пиперки са сварени, изцеждам соса / варя ги в повече вода / и прибавям 2-3 разбити яйца - в зависимост от количеството отделен сос -после сгъстявам на слаб огън. Това е удобно, защото не всеки иска сос . При сервиране изсипвам върху пиперките и поръсвам със ситно нарязан магданоз - по желание разбира се.