Здравейте. Отдавна навлезна модата на червената леща. Но моите родители, в частност баба и майка отказват да пробват гозбите с такава леща. Сега съм им купила и искам да я сготвя.
Дайте предложения за рецепти, които биха били вкусни и ще се харесат на ретро семейството ми. Когато с мм им готвим не ядат нищо модерно. Баба е била готвачка и малко реянува сякаш. От това че аз готвя добре и с нови продукти, суперхрани!
Вкусни ястия от червена леща които ще се харесат на родителите
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: ср апр 09, 2014 12:44 pm
- :: 188 рецепти от Meri_Popins
- :: 327 снимки от Meri_Popins
Вкусни ястия от червена леща които ще се харесат на родителите
Добре дошли във моята страничка!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 58
- Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
- :: 55 рецепти от Slavina
- :: 47 снимки от Slavina
Meri_Popins, по принцип червената леща се сварява много бързо.
Ето ти една идея
• 300 г червена леща
• 1/2 литър зеленчуков бульон
• 1 връзка пресен лук
• 1/2 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил
• олио
• сол
• лют червен пипер или чушка (по желание)
Лещата се измива и изцежда. В тенджера се сгорещават две супени лъжици олио, добавя се нарязаният лук и се запържва. След като стане прозрачен се добавя настърган джинджифил, изцедената леща, щипка сол и люта чушка. Изсипва се бульона, разбърква се и се готви на слаб огън за 20-30 минути или докато бульонът се абсорбира напълно. Отдръпни от котлона и полей с две лъжици олио. Става за гарнитура и най-вече за риба.
Ето ти една идея
• 300 г червена леща
• 1/2 литър зеленчуков бульон
• 1 връзка пресен лук
• 1/2 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил
• олио
• сол
• лют червен пипер или чушка (по желание)
Лещата се измива и изцежда. В тенджера се сгорещават две супени лъжици олио, добавя се нарязаният лук и се запържва. След като стане прозрачен се добавя настърган джинджифил, изцедената леща, щипка сол и люта чушка. Изсипва се бульона, разбърква се и се готви на слаб огън за 20-30 минути или докато бульонът се абсорбира напълно. Отдръпни от котлона и полей с две лъжици олио. Става за гарнитура и най-вече за риба.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 58
- Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
- :: 55 рецепти от Slavina
- :: 47 снимки от Slavina
Ето ти една супа
300 гр червена леща
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 целина
1 голям морков
2 супени лъжици зехтин или олио
1 литър зеленчуков бульон
1 дафинов лист
Запържваш всички зеленчуци, добавяш лещата, бульона и дафинов лист и вариш на бавен огън 15-20 м. След като махнеш от огъня можеш да полееш със запържен червен пипер с малко олио.
300 гр червена леща
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 целина
1 голям морков
2 супени лъжици зехтин или олио
1 литър зеленчуков бульон
1 дафинов лист
Запържваш всички зеленчуци, добавяш лещата, бульона и дафинов лист и вариш на бавен огън 15-20 м. След като махнеш от огъня можеш да полееш със запържен червен пипер с малко олио.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 58
- Регистриран на: съб фев 27, 2010 5:01 pm
- :: 55 рецепти от Slavina
- :: 47 снимки от Slavina
Извинявай, но целината я чети като едно стъбло. Аз по принцип ползвам “селъри“, защото е по-крехко.
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 56
- Регистриран на: ср апр 09, 2014 12:44 pm
- :: 188 рецепти от Meri_Popins
- :: 327 снимки от Meri_Popins
Благодаря Славинче. Направих я на яхния но наистина не мога да и видя очите защото от нея останаха само едни мрежички, зърното се развари;) вярно че е вкусна. Следващия път ще пробвам твоята супа обещавам!
Добре дошли във моята страничка!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!
Обичам да готвя, да правя нови интересни рецепти. Обожавам българска, италианска, китайска и особено френската, Един по-здрав от мен за всички идиоти които ме изхвърлиха!