Страница 1 от 1

Грах

Публикувано: съб сеп 08, 2007 2:45 pm
от Mariq
Някой знае ли как се прави грах в буркани за зимата?Защото ми донесоха много и незнам какво да го правя.

Грах

Публикувано: съб сеп 08, 2007 9:58 pm
от ivka
По добре го бланширай и го прибери в отделни торбички във фризера.При консервирането в буркани,дори и да се спазва стриктно технологията много често бурканите бомбират.

Публикувано: нед сеп 09, 2007 1:56 pm
от neli.mag
Бланшираш граха, пълниш го в бурканите, заливаш с вода до гърлото, сипваш лъжица сол, по желание може и малко копър. След това се запечатват добре и стерилизираш час и половина. Не се бой, грахът няма да стане на каша от толкова варене.

Публикувано: нед сеп 09, 2007 3:54 pm
от Mariq
Предполагам,че и зеленият боб така се стерилизира?

Публикувано: нед сеп 09, 2007 4:50 pm
от neli.mag
Точно така...даже зеления фасул го стерилизирам 2 часа...

Публикувано: съб фев 16, 2008 4:58 pm
от Svetla
А как се бланшира?

Публикувано: съб фев 16, 2008 5:33 pm
от pepolina
Бланшира се, като потопиш зеленчука за 4 -5 минути във вряща вода и го оставиш вътре, за да се бланшира. После го вадиш от водата, изцеждаш го хубаво и когато изстине напълно го слагаш в торбички и го бланшираш.
А аз прибирам моя грах без да го бланширам, само изчистен от шушулките, слагам в найлонова торбичка и във фризера.