Преди време и аз търсех рецепта. Копирам ти това, което съм извадила от форумите. Не съм ги правила. Дано да са ти полезни.
ДОМАШНИ БИШКОТИ (htpp://bg.kulinar.net/recepti ;
http://vkusno.vlez.eu
160 г брашно, 120 г пудра захар, 4 яйца, 1 прах ванилия, 2 с л ром, 100 г ароматен мармалад
За шоколадовата глазура: 3 с л какао, 1 к ч вода, 15 г масло, 3 с л кристална захар.
Жълтъците и 80 г пудра захар се разбиват до побеляване Последователно се прибавят белтъците, разбити на сняг с останалата пудра захар, брашното, ромът и ванилията. Тестото се поставя в конусовидна платнена (целофанена) фуния с отвор около 0,5 см и със или без метален шприц със същия отвор се шприцова на топчета или пръчици (не по-дълги от 4—5 см и удебелени в двата края) върху намаслена и поръсена с брашно тавичка. Бишкотите се поръсват с половината от кристалната захар и се пекат при умерена температура около 15 минути. След като изстинат леко, изпечените бишкоти се слепват две по две с тънък пласт мармалад.
3а шоколадовата глазура: какаото, останалата кристална захар и водата се разбъркват добре и се сгъстяват на водна баня. Прибавя се и маслото. След като позастине, сместа се слага в целофанена фунийка с отвор около 1-2 мм и се шприцова върху бишкотите.
Съвет : Сместа за гарниране може да бъде заменена с разтопен шоколад
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Домашни бишкоти /
http://bgkulinar.net/
Продукти : 160 г брашно тип 500, 120 г пудра захар, 4 яйца, , пакетче ванилия, 10 мл ром, 20 г какао, 15 г масло, 40 г захар, 100 г мармалад от кайсии.
Приготвяне:
1.Разбийте жълтъците с 80 грама пудра захар до побеляване
2.Прибавете последователно белтъците, разбити на сняг с останалата пудра захар
3.Добавете брашното, рома и ванилията
4.Шприцовайте тестото на пръчици с дължина около 4-5 сантиметра върху намаслена и поръсена с брашно тава.
5.Поръсете бишкотите с половината от кристалната захар и печете на умерена фурна 15 минути
6.След като изстинат, ги слепете две по две с тънък пласт мармалад
7.Глазура: Сгъстете на водна баня какаото, останалата кристална захар и 100 мл вода.
Прибавете маслото. След като поизстине я шприцовайте върху бишкотите.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ДОМАШНИ БИШКОТИ (
http://hamhum.net
Продукти: 300 г захар, 3 яйца, пудра захар за поръсване, 400 г брашно, ванилия.
Приготвяне: Разбиват се жълтиците с 1/3 от захарта, а белтъците - с 2/3 до гъста пухкава смес. Съединяват се двете смеси, прибавя се пресятото брашно, разбърква се много внимателно и се шприцоват върху хартия с кръгъл шприц продълговати или кръгли бишкоти. Отгоре се поръсват с пудра захар.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
БИШКОТИ (от „Веселият готвач” – рецепта за сладкиш с праскови)
• 6 бр. яйца
• 180 г захар
• 180 г брашно
Разбиват се жълтъците с половината захар, след малко се прибавят 2 лъжици вода и разбиването продължава, докато сместа се сгъсти. Разбиват се белтъците на сняг, прибавя се останалата захар и разбиването продължава, докато снегът се втвърди. Прибавят се белтъчения сняг и пресятото на два пъти брашно в жълтъците.