Страница 1 от 1

Приготвяне на риба

Публикувано: вт ное 18, 2008 9:11 pm
от jeni
Моля,помогнете ми с рецепти за приготване на акула,пангасиус и маслена риба!Предварително благодаря.

Публикувано: вт ное 18, 2008 9:16 pm
от magi71
Аз приготвих филе пангасиус по една рецепта от сайта: Печен костур . Получи се много добре! :D И аз се интересувам от рецепти за акула, никога не съм готвила, а видях котлети на хубава цена. :)

Публикувано: ср ное 19, 2008 11:32 am
от ma_rri_na
Предлагам идея за : панирани филета от акула. Предварително наръсвате филетата или котлетите от акула с подправка за риба на KOTANI- в нея има всичко и аромата и е като на меродия. Заливате с лимонов сок и я оставяте да се маринова. За панировката ползвам рецептата на ресторат Хепи за панирани сиренца и кашкавалчета. Взех я от сайта на Иван Звездев- беше поканил някакъв представител на този ресторант и приготви " панирани кашкавалчета" С тази панировка може да панирате почти всичко - пробвала съм с карфиол, броколи, по - големи гъби печурки, телешки салам, създърма, мортадела, банани и ябълки. Относно рибата : за един килограм продукт панировката е следната : 580 г брашно , 3 яйца , 500 мл бира , 200 мл газирана вода . В зависимост от количеството на продукта можете и да намалите количеството на панировката. Панирате рибата и пържите в сгорещено олио. Акулата е лесна за подготовка риба, защото има само един голям хрущял. Сервирате със сос за риба- запържвате няколко супени лъжици брашно с зехтин, доливате вода и правите сос , добавяте : лимонов сок, бахар, черен пипер , чесън - нарязан на филийки, дафинов лист, няколко нарязани на парченца маслини и парченца лимон. Този сос отива за всяка панирана или печена риба. За панираната акула препоръчвам Узо - най - върви :) изпробвано е !

Публикувано: ср ное 19, 2008 6:20 pm
от jeni
Благодаря за идеите!Дано някой ми помогне и за маслената риба.