Страница 1 от 1

Пиле фрикасе

Публикувано: съб дек 06, 2008 7:36 pm
от zlare
Да ви кажа честно имам чувството,че никога няма да мога да направя това ястие .......дайте съвети....

Публикувано: съб дек 06, 2008 8:41 pm
от reni55
Това е лесно и бързо ястие,ако ти е сварено пилето.
За да не ти стане на бучки брашното,не трябва да е горещо,а топло.Разреждаш с хладък бульон.
Едно време си запичах брашно в тава и си го държах в буркан за такива рецепти.Нали на малките деца се прави каша от препечено брашно......Вкусът с препеченото брашно е по-хубав.

Пиле фрикасе

Публикувано: съб дек 06, 2008 9:12 pm
от zlare
Благодаря ти ...решила съм да пробвам...и ще видим какво ще се получи..но имам чувството,че не мога да се справя...но ще пробвам

Публикувано: пон дек 08, 2008 5:24 pm
от sve_georgieva
zlare, какво направи с фрикасето? Я пиши!

Пиле фрикасе

Публикувано: пон дек 08, 2008 10:15 pm
от zlare
Още не съм го направила това пиле фрикасе...честно да ви кажа малко ме е страх....но ще пробвам и ще го направя....и ще пиша..

Публикувано: съб дек 13, 2008 7:26 pm
от mitachi
Аз запържвам брашното в масло до златисто. С непрекъснато бъркане, наливам по малко бульон от свареното пилешко. Да стане гъсто като боза. Задължително според мен за това ястие е поставянето на нарязани ситно няколко скалидки чесън. След това поставям пилешкото месо, и оставям да поври с него. Прибавям едно разбито яйце, така че да се пресече и стане на парцали. Поръсване с лимонов сок при сервиране.