Страница 1 от 1

Превод на рецепта от английски

Публикувано: съб яну 03, 2009 1:34 pm
от Aliana
Здравейте!


Може ли някой да прведе следната рецепта? Много искам да я пробвам, а не разбирам количествата.


Ingredients (serves 6)

* 1.5kg fresh ricotta, drained
* 8 (59g each) eggs
* Finely grated rind of 2 lemons
* 1 bunch flat-leaf parsley, coarsely chopped (1 cup)
* 1 bunch dill, coarsely chopped (1 cup)
* 290g semi-dried tomatoes
* 150g bought roasted peeled capsicum
* 3/4 cup (125g) pine nuts, toasted, plus extra to serve
* 50g finely grated parmesan
* 1/2 cup (125ml) extra virgin olive oil
* Toasted Italian bread, to serve

Method

1. Preheat oven to 190°C. Grease two 22cm cake tins and line bases with baking paper. Using a food processor, process ricotta, eggs and lemon rind, in 2 batches, until smooth. Transfer to a bowl. Reserve 2 tbs parsley, then stir remaining herbs into ricotta mixture and season with salt and pepper. Divide mixture between tins and bake for 40-45 minutes or until puffed and golden. Set aside to cool.
2. Reserve 90g tomatoes. Using a food processor, process capsicum, pine nuts, parmesan, 1/3 cup oil and remaining tomatoes until a coarse paste forms.
3. Turn 1 baked ricotta on to a plate and spread with pesto. Top with second baked ricotta, browned-side up. Scatter with reserved tomatoes and parsley, and extra pine nuts. Drizzle with remaining oil. Serve ricotta cut into wedges with toast.

Notes & tips

* The pesto rosso in this recipe is so delicious and versatile that it's worth making independently of the baked ricotta - serve it as a dip, tossed through pasta, or as a sauce for chicken or lamb.


Благодаря ви предварително!

Публикувано: съб яну 03, 2009 1:57 pm
от vg
да, почваме я веднага - след няколко минути ще е готова

а името какво е?

Публикувано: съб яну 03, 2009 2:11 pm
от vg
Продукти:

1.5 кг сирене рикота (прясно сирене)
8 бр. яйца (по 59 г всяко - големи)
настъргана кора от 2 лимона
1 ч.ч. нарязан магданоз
1 ч.ч. нарязан копър
290 г сушени домати (консервирани в зехтин)
150 г печени чушки
125 г кедрови ядки - запечени (+ допълнително за поръсване)
50 г настърган пармезан
125 мл зехтин (extra virgin)
сол
черен пипер
запечен италиански хляб за поднасяне

Фурната се загрява на 190 С. Намазняват се и се застилат с готварска хартия две тавички с диаметър 22 см. Рикотата, яйцата и лимоновата кора се пасират или смилат в кухненски комбайн до гладка смес на две части. Слагат се в купа. Отделят се 2 с.л. магданоз и останалите подправки се разбъркват в сиренето и се подправя със сол и пипер. Сместа се разпределя в двете тавички и се пекат за около 40-45 минути или докато бухнат и станат златисти. Оставят се да се охладят.
Отделят се 90 г домати, а останалите, заедно с чушките, кедровите ядки, пармезана, 80 мл зехтин се пасират или смилат в кухненски комбайн до получаване на паста, но не гладка, а с парченца в нея.
Един от опечените блатове се обръща в чиния и се намазва с приготвеното червено песто. Отгоре се слага вторият блат - със запечената страна отгоре. Поръсва се с отделените домати и магданоз и кедрови ядки. Полива се с останалия зехтин. Сервира се нарязано на парчета като торта със запечени хлебчета.

Червеното песто в тази рецепта е много вкусно и може да се използва отделно като дип, като сос за паста или към пилешко или агнешко месо.

Публикувано: съб яну 03, 2009 2:26 pm
от Aliana
Казва се Рикотова Торта/Торта от Рикота


Така би траябвало да изглежда.

http://www.taste.com.au/images/recipes/ ... /14308.jpg



Благодаря ти много!

Ще я качиш ли ти в рецептите?


Поздрави!


Ралица