Какво да направя за да ми стягат картофените кюфтета
-
- началник печка
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
- :: 3 рецепти от jeni_jeni1
- :: 2 снимки от jeni_jeni1
Какво да направя за да ми стягат картофените кюфтета
Моля помогнете! Кажете ми рецепта за картофени кюфтета и какво да направя за да не ми се разкашкват. Казаха ми една с нарязан кренвирш, но и с нея нищо не се получи. Слага и брашно и пак нищо не се получи.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз правя всякакви кюфтета само с галета, като слагам в сместа толкова, че да ми хареса на гъстота и да е удобна за оформяне. Вместо хляб я ползвам. Ако сложиш белтък, би трябвало да слепи съставките.
А за рецепта - аз варя картофите предварително, вече нарязани на кубчета, в зеленчуков бульон. Отцеждам, смачквам на не гладко пюре, слагам яйце, мащерка, малко черен пипер, сол, галета, докато стане удобно за оформяне, но не сухо. И така ги пържа, никога на силен огън, само на среден. Майка ми е на друго мнение Smile Тя слага вместо мащерка магданоз и индийско орехче, но ние не го обичаме. Варианти всякакви.
Желая ти успех!
А за рецепта - аз варя картофите предварително, вече нарязани на кубчета, в зеленчуков бульон. Отцеждам, смачквам на не гладко пюре, слагам яйце, мащерка, малко черен пипер, сол, галета, докато стане удобно за оформяне, но не сухо. И така ги пържа, никога на силен огън, само на среден. Майка ми е на друго мнение Smile Тя слага вместо мащерка магданоз и индийско орехче, но ние не го обичаме. Варианти всякакви.
Желая ти успех!
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 204
- Регистриран на: пон юни 16, 2008 9:15 pm
- :: 19 рецепти от sve_georgieva
- :: 39 снимки от sve_georgieva
Аз ги правя по следния начин-варя картофите цели, докато са топли ги обелвам и намачквам, след като изстинат прибавям към тях лук, яйца, подправки, сиренце и брашно. Размесвам сместта с ръце и трябва да се получи гъста лепкава смес. Намазвам си ръцете с мазнина и започвам да правя кюфтетата и ги пържа в сгорещена мазнина, ако случайно се трошат значи искат още брашно. Когато картофите се варят не обелени, не поемат вода при врането-което е важно за кюфтетата.
-
- началник печка
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
- :: 3 рецепти от jeni_jeni1
- :: 2 снимки от jeni_jeni1
- desyj
- магьосник в кухнята
- Мнения: 96
- Регистриран на: ср авг 29, 2007 10:46 am
- :: 64 рецепти от desyj
- :: 43 снимки от desyj
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- началник печка
- Мнения: 6
- Регистриран на: ср дек 31, 2008 2:52 pm
- :: 3 рецепти от jeni_jeni1
- :: 2 снимки от jeni_jeni1
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 9
- Регистриран на: пон ное 17, 2008 4:36 pm
- :: 9 рецепти от nesi
- :: 14 снимки от nesi
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 13
- Регистриран на: вт яну 20, 2009 7:49 pm
- :: 10 рецепти от frizli
1кг. картофи,1-2 глави лук ,магданоз,джоджен,2яйца,сол,черен пипер,брашно за овалване.Няма значение дали са обелени или не картофите.Винаги ми се получават по тази рецепта.Успех.Ако искаш след това можеш да си направиш кисело мляко и счукан чесън за заливка върху готовите кюфтенца ,така не са толкова мазнички