Страница 1 от 1

Фонд

Публикувано: ср яну 07, 2009 9:14 pm
от Aliana
Здравейте!


В съда, в койтп е печено някакво месо, се налива вода и всичко запечено се остъргва и разтваря. Излива се в тенджерка и се вари, докато се преполови обема. Слагат се подправки, най често зърна черен пипер, даф.лист и.т.н., прецежда се през марля. Оставя се да изстине, после в хладилник. Когато мазнината стане на коричка отгоре, се обира и се изхвърля. Още студено може да се прецеди, за да се отсранят и последните бучки мазнина.

Това което остане, е фонд. Есенцията на печеното, така да се каже. Купува се и готово, но не е много евтино.

Лека вечер, Тилиа :)

Публикувано: нед яну 11, 2009 7:54 pm
от tillia
Благодаря за обяснението! :love: