Здравейте!
В съда, в койтп е печено някакво месо, се налива вода и всичко запечено се остъргва и разтваря. Излива се в тенджерка и се вари, докато се преполови обема. Слагат се подправки, най често зърна черен пипер, даф.лист и.т.н., прецежда се през марля. Оставя се да изстине, после в хладилник. Когато мазнината стане на коричка отгоре, се обира и се изхвърля. Още студено може да се прецеди, за да се отсранят и последните бучки мазнина.
Това което остане, е фонд. Есенцията на печеното, така да се каже. Купува се и готово, но не е много евтино.
Лека вечер, Тилиа
Фонд
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти: