Страница 1 от 1

tarsia roscon de reyes

Публикувано: пет яну 30, 2009 9:44 pm
от elkahristova
molia vi

Публикувано: пет яну 30, 2009 10:36 pm
от Aliana
Roscon de Reyes, Кралският венец,

е традиционалното печиво за 6 Януари, според католическият календар денят, в който тримата крале (Каспар, Мелхиор и Балтазар) са посетили новороденият Исуус и са му се поклонили.
В Испания бива печен само за този празник.

На френски Galette de Rois, на английски Kings Cake, на немски Königskranz.

Рецептата:

400г брашно
1 пакетче суха мая
100г захар
100г масло
250мл мляко
вода от портокалови цветчета
настъргана лимонова кора

кандирани плодове за украса

и естествено Изненадата, наричана също Залог


Маята се смесва с брашното, добавят се всички други съставки и се меси до еднородно тесто. Оставя се да престои 1 час, след което отново се меси и отново престоява 1 час.

Прибавят се захаросаните продове (по желание). Оформя се венец, един вид голям геврек, скрива се Залога.
Пече се на 150 градуса 15 до 20 минути.


Като се изключи символиката, венеца има вкус точно като поръсените със захар сладки гевреци.



Успех, Ели!


Поздрави


Ралица


Ах, Ели, аз не съм го правила никога, така че незнам, дали рецептата е супер. Тук се купува готов, като честно казано....ами... за мен не е нещо особено. Но успех!

Публикувано: пет яну 30, 2009 10:39 pm
от Aliana