Как месото да стане по-крехко?
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
За да остане крехко и сочно,месото се поставя в прясно мляко и е хубаво да престои така цяла нощ в хладилника.Отнася се за всички видове меса и за черен дроб.Също така се препоръчва месото да се посоли след обработка/пържене,печене/,защото солта спомага за отделяне на соковете.Спомням си,че моята баба,когато правеше пържоли,от предния ден ги налагаше една върху друга,като слагаше между тях лук/нарязан на фини резенчета/,чубрица и черен пипер.Получава се невероятен вкус,независимо дали ще се пекат или пържат след това.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
-
- началник печка
- Мнения: 30
- Регистриран на: вт окт 13, 2009 9:14 am
- :: 1 рецепти от ivkamarin
Аз мога да ти препоръчам прясно мляко(гарантирам: крехко и сочно). Режеш месото "начукваш" го ,овкусяваш по твой вкус нареждаш в съд и заливаш с прясно мляко надигаш малко да "влезе" навсякъде до покриване.Аз ги правя сутринта и вечерта пека,но и 1-2часа са достатъчни.
П.С. не измиваш месото печеш директно и сложи малко вода в тавата на скарата(аз ги пека на тиган-грил,защото нямам скара).
П.С. не измиваш месото печеш директно и сложи малко вода в тавата на скарата(аз ги пека на тиган-грил,защото нямам скара).
- sladurko
- виртуоз с тиган
- Мнения: 19
- Регистриран на: нед ное 29, 2009 2:03 pm
- :: 3 рецепти от sladurko
- :: 4 снимки от sladurko
- Местоположение: София
Аз знам рецепта по която си правя пържолите Крехки свински пържоли. Не правя никаква марината а след обилно овкусяване (слагам подправка за пързоли на Kotanyi)на пържолите (и от двете страни) ги слагам в намазнена тавичка. След това слагам върху пържолите резенчета лук, а върху лука резенчета ябълка. Важно е навсякъде да се покрият пържолите с лука и ябълката. После се добавя водичка и може малко мазнинка ако са по-шюпосни пържолите. Пекат се на 200-220 градуса за около час - час и половина. От лука пържолите стават много крехки. След като се извадят се изхвърлят лука и ябълките, а пържолите се остъргват от подправките.
Мога да гарантирам, че стават много крехки, щом и моята баба може да ги яде. Пробвайте.
Мога да гарантирам, че стават много крехки, щом и моята баба може да ги яде. Пробвайте.