Страница 2 от 2

Публикувано: съб сеп 01, 2007 4:48 pm
от ibg1963
Правя и гювеч без варене.Сложих рецептата в подраздел туршии.Моля да ме поправите, ако не и е там мястото.Нова съм и още не мога да се ориентирам добре

Публикувано: съб окт 06, 2007 7:29 am
от jufa
Имам много хубава рецепта за туршия с марина, но не се прави във буркан а в малко бидонче. рецептата е следната:
1-2 кг. моркови
3-4 кг. чушки с отрязани дръжки
1-2 зелки нарязани на филийки

За марината:
2литра вода
11/2 литър оцет
1/2 лит. олио
400 кг. захар
350 гр. сол
20 аспирина
зърна черен пипер
1-2 дафинови листа

Зелето, морковите и чушките се редат в бидончето. Марината се завира на котлон, аспирините се начукват и се слагат да заврат с марината. След като кипне се заливат зеленчуците, натиска се с капак и камак и се оставя да престои 1-2 седмици преди да се яде.