Страница 1 от 3

Застройка за супа

Публикувано: вт апр 14, 2009 4:52 pm
от RIGOLETTO
Имам голяма молба кам всички!
За разлика от майка ми аз нито един пат неуспях да застроя супата така,че тя да не се пресече.Тогава не се интересувах особенно от готвене,а сега това много ме дразни!За сажаление нея вече десеттина години я няма за да я питам...

Публикувано: вт апр 14, 2009 5:15 pm
от Aliana
Аз рядко застройвам, но когато го правя, гледам и яйцето и млякото да са на стайна температура, понякога в микровълновата леко ги затоплям (ама да не ги направиш на омлет! :D )
После слагам от горещата супа, ама капка по капка в началото, после на тънка струйка, и бъркам усърдно :D
Аз го правя в голям съд, понякога чак цялата супа прехвърлям с бъркане, за да съм сигурна, че няма да се пресече.


Успех!

Публикувано: вт апр 14, 2009 5:25 pm
от desislava76
Има и друг начин по който застройвам в момента/заради бебето/.
Само жълтък и мляко.Така ще си сигурен,че няма да се пресече.Но белтъка /отива на вятъра/.Аз ги събирам за два три дни и правя нещичко в което ги слагам.

Публикувано: вт апр 14, 2009 5:28 pm
от Kurtni
И аз я правя така само че не прекалявам толкова.. просто иска малко време и голямо бъркане :D
Аз я правя в купичка за супа да кажем .. бъркам киселото мляко и яйцето добре.. слагам по малко с черпак както казва и Алиана на тънка струйка и бъркам усърдно :D
След като напълня купичката .. започвам обратната процедура изсипвам нея в самата супа (но супата я оставям известно време да поизстине малко, да кажем половин час)... и пак бъркам усърдно и така..

Някои правят и топла застройка, но не знам как става

Публикувано: вт апр 14, 2009 5:41 pm
от Aliana
Е ми така е...който има опит е по-сигурен. А пък аз се трудя ли трудя... :D :D :D :D :D

Публикувано: вт апр 14, 2009 6:52 pm
от Vani32
Жечо и аз имам молба към теб! Уважавай правописа :D

Публикувано: вт апр 14, 2009 7:37 pm
от milniq
За да не ти се пресича застройката т.е. супата като е застроена, правилото е: 1. супата трябва да не е вряща; 2. застройката да е с поне приблизителна темпаретара като тази на супата /това се постига с преливането и бъркането както са ти обяснили по горе/ 3. не оставяй супата да ври след окончателното изсипване на застройката. Накратко високата температура на супата пресича застройката и супата става на парцали. Но този вид пресечена супа си има своите предимства /особенно за малките деца/. С такава супа е трудно да се разболеят от салмунела, а и може да се съхранява по продължително време отколкото непресечената супа. Това е от мен.
Успех!

Публикувано: вт апр 14, 2009 7:39 pm
от reni55
Аз пък не застройвам супи, а слагам малко пр.мляко и едно триъгълниче топено сирене и става супер!
Може да пробвате ако искате.

Публикувано: вт апр 14, 2009 9:36 pm
от zuzkoto
Винаги застройвам супата с кисело мляко и жълтъци /белтъците замразявам във фризера/. Разбивам жълтъците и млякото в голяма купа и постепенно сипвам при непрекъснато бъркане от горещата супа - почти цялото количество, след което връщам супата обратно в тенджерата. Оставям я да кипне две-три минути и отдръпвам от огъня. След това при претопляне и да заври не се пресича. За 4 л тенджера слагам 2-3 жълтъка и 200 г кисело мляко.

Публикувано: вт апр 14, 2009 9:45 pm
от kqmrosen
:chef: Когато супата е готова я сваляш от котлона и така престоява около 10-15 минути.Предварително си си направил застройката от яйца и мляко(кисело) и то още като си я сложил да ври на котлона.Така застройката престоява докато се свари супата и става със стайна температура.Аз я правя в голяма пластмасова купа.Като минат минутите започвам да загребвам с черпака и да наливам в застройката докато се напълни малко повече от половината купа със супа.След това слагам парче масло или 1 лъжица маргарин да се разтопи(дава много приятен аромат и вкус повярвай ми).Децата и аз много обичаме супички. :P