Как се точи и какво се прави, за да се получат много, много, тънки кори?
Имали някакви тайни, има ли значение точилката...
Благодаря предварително!
Метод за точене на кори
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Метод за точене на кори
www.facebook.com/artandhobby
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
Рали ,точилката няма значение каква е,стига да е гладка.По важно е как е приготвено тестото.Лично аз рядко точа,но чак толкова тънко не мога Също така зависи и от брашното.Свекървата понякога вика като почне да точи-това брашно не е хубаво ,къса се.А тя е майстор
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!
- vasseto
- аматьор с виличка
- Мнения: 17
- Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm
оо има огромно значение точилката, това го знам от баба ми, която точeше прекрасно, та точилката трябва да бъде тънка, иначе тестото също е много важно.BABY написа:Рали ,точилката няма значение каква е,стига да е гладка.По важно е как е приготвено тестото.Лично аз рядко точа,но чак толкова тънко не мога Също така зависи и от брашното.Свекървата понякога вика като почне да точи-това брашно не е хубаво ,къса се.А тя е майстор
А аз от личен опит съшо мога да потвърдя че с дебела точилка не става :P
- BABY
- магьосник в кухнята
- Мнения: 494
- Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
- :: 457 рецепти от BABY
- :: 1598 снимки от BABY
- Местоположение: ХАСКОВО
- Контакти:
- milniq
- магьосник в кухнята
- Мнения: 125
- Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
- :: 232 рецепти от milniq
- :: 215 снимки от milniq
- milniq
- магьосник в кухнята
- Мнения: 125
- Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
- :: 232 рецепти от milniq
- :: 215 снимки от milniq
- milniq
- магьосник в кухнята
- Мнения: 125
- Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
- :: 232 рецепти от milniq
- :: 215 снимки от milniq
- vesi_rn
- магьосник в кухнята
- Мнения: 24
- Регистриран на: чет яну 08, 2009 6:13 pm
- :: 253 рецепти от vesi_rn
- :: 153 снимки от vesi_rn
Рали,за да разточиш много тънка кора,първо късаш малко топче от тестото което ще разтокваш поръсваш с брашно и разтокваш с точилката на кръг,след като е достатъчно разтокан посипваш хубаво с брашно и започваш да навиваш тестото на точилката и леко сръцете от средата на точилката ги плъзгаш към края.И така няколко пъти докато стане тънка кора!А точилката трябва да е тънка,а не тези дебелите отстрани дето са с дръжки.Незнам дали си ме разбрала,все пак трябва да се види как става.
- kqmrosen
- магьосник в кухнята
- Мнения: 133
- Регистриран на: съб ное 15, 2008 5:22 pm
- :: 73 рецепти от kqmrosen
- :: 54 снимки от kqmrosen
- Местоположение: Карнобат
- Контакти:
Съгласна съм,че се точи отвътре на вън,но не няколко пъти,а доста пъти на един лист,докато стане тънък.Баба ми ме учи да точа(за което съм й много благодарна,но като нея немога все още)така,че не си мисли,че от първия път ще ги направиш толкова тънки корите.Когато точиш трябва да не натискаш точилката и постоянно да са ти набрашнени точилката и листа.Не съм голяма майсторка,но майстор ме е учил.vesi_rn написа:Рали,за да разточиш много тънка кора,първо късаш малко топче от тестото което ще разтокваш поръсваш с брашно и разтокваш с точилката на кръг,след като е достатъчно разтокан посипваш хубаво с брашно и започваш да навиваш тестото на точилката и леко сръцете от средата на точилката ги плъзгаш към края.И така няколко пъти докато стане тънка кора!А точилката трябва да е тънка,а не тези дебелите отстрани дето са с дръжки.Незнам дали си ме разбрала,все пак трябва да се види как става.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Момичета, има една рецепта, която моята бивша свекърва, италианката, я правеше. Преди седмица ги показаха нещата в едно предаване и на мен ми се е дояло, ама мноооого.
Значи по принцип тестото се минава през преса за паста, а после се разтяга с ръце, голям майсторлък се иска. Преса нямам, значи трябва да търся друг начин, тук ви слагам снимка, МОЛЯ ви, дайте идея за това разточване:
Накрая трябва да е така:
Значи по принцип тестото се минава през преса за паста, а после се разтяга с ръце, голям майсторлък се иска. Преса нямам, значи трябва да търся друг начин, тук ви слагам снимка, МОЛЯ ви, дайте идея за това разточване:
Накрая трябва да е така:
www.facebook.com/artandhobby