Страница 1 от 1

КАК СЕ ПРАВИ ХУБАВА ЛЮТЕНИЦА?

Публикувано: вт май 12, 2009 10:59 pm
от RIGOLETTO
Тука в Словения и Харватия се продава АЙВАР.По састав и вкус много прилича на балгарската лютеница.Аз имам няколко рецепти за лютеница,но вкуса не ми допада много.

Може ли някой да ми напише рецепта за оригинална по вкус лютеница.

Благодаря предварително на всички! :clap: :clap: :clap:

Публикувано: чет май 14, 2009 8:09 pm
от RIGOLETTO
Много сам изненадан-никой да не знае по-различна рецепта за лютеница... :shock: :shock: :shock:

Публикувано: чет май 14, 2009 9:33 pm
от desislava76
Жечо,сподели какви рецепти не ти допадат на вкус,за да можем да споделим нещо по-различно.

Публикувано: чет май 14, 2009 9:54 pm
от mitachi
Това "АЙВАР" го опитах, според мен не става за нищо. За да стане хубава домашна лютеница, трябва да има малко люспи от чушките, да е едро смляна и задължително да е правена на огън на двора. Придобива по различен аромат от пушека на дървата.
Не правя лютеница, но от тия дето съм опитвал, така ми се струва че ще е добре.

Публикувано: чет май 14, 2009 10:04 pm
от desislava76
Вкусната селска лютеница се прави от---смлян червен домат,печен пипер,печен патладжан, сол,захар и олио.Наистина е препоръчително да се прави на огъня на двора.Трябва и също мнооооого време защото става бавничко.От домашната лютеница по хубава няма.

Публикувано: чет май 14, 2009 11:46 pm
от BABY
Съгласна съм с mitachi !!Наистина така се прави домашната,а и най-вкусната лютеница според мен.До преди 10 год. я правех,но вече не.Тези дни ще питам за точните пропорции и ще пиша пак.

Публикувано: пет май 15, 2009 8:26 am
от eledra
Ще кача в сайта една рецепта за бърза домашна лютиница,която правя от години и много се харесва. :chef: Имам рецепта и за домашен кетчуп,също много правена от мен и много харесвана в къщи. :chef:

Публикувано: пет май 15, 2009 11:21 am
от RIGOLETTO
ELEDRA,

Благодариа!!!Записах рецептите. :clap: :clap: :clap:

Публикувано: нед авг 23, 2009 7:31 pm
от buci
Всяка година си правим лютеница у дома, а вкуса не ми е допадал много, преди 2-3 год. проумях, че основното в една лютеница трябва да са червените капии ... и така ми хрумна да ги изпечем и обелим, после с пасатора на пюре и ги добавяме към почти сгъстения доматен сок, освен олио слагаме само чер пипер в края на варенето. Пиперковия аромат е слен усеща се добре лютеницата е супер и си я изяждаме рано-рано още преди края на годината. :D

Публикувано: пон авг 24, 2009 3:26 pm
от Mircheva90
Аз също съм правила лютеница, но на село на двора, стана много хубава. Тази година обаче ако искам да си направя, ще трябва да е удома.