Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
-
nana99
- виртуоз с тиган
- Мнения: 8
- Регистриран на: нед авг 31, 2008 11:56 am
- :: 17 рецепти от nana99
- :: 11 снимки от nana99
Мнение
от nana99 » нед май 17, 2009 10:35 am
Здравейте на всички. Галя аз също живея в Испания и имахме същият проблем с каймата докато един ден баща ми реши да купи машина за мелене на месо. Купихме я от LIDL излезе доста добра има разни приставки и си правиш каймата както ти харесва на едрина и в каквото съотношение на различни видове месо и сланина ти харесва. В каимата за кюфтетата слагаме лука още по време на меленето и после при месенето пдправки, яйце и галета хляб не слагам.
-
Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Мнение
от Galya68 » нед май 17, 2009 10:58 am
Благодаря ти,Ваня,и аз си мислех Че проблемът е в липсата на сланина в каймата.Ще потърся машинка за мелене на месо и ще пробвам.Поздрави!
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
-
RIGOLETTO
- готвач с точилка
- Мнения: 48
- Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:07 pm
- Местоположение: СЛОВЕНИЯ,ЛЮБЛЯНА
Мнение
от RIGOLETTO » нед май 17, 2009 11:04 am
-
cocos1947
- чирак с черпак
- Мнения: 3
- Регистриран на: пон май 26, 2008 5:28 pm
Мнение
от cocos1947 » съб юли 25, 2009 1:21 pm
здравейте!Аз също слагам в каймата за кюфтета галета вместо хляб и много магданоз и лук.За скара не слагам яйце.
-
Cheery_Pepi
- мераклия с бъркалка
- Мнения: 43
- Регистриран на: ср юли 22, 2009 10:35 am
- :: 1 снимки от Cheery_Pepi
-
Контакти:
Мнение
от Cheery_Pepi » пон юли 27, 2009 8:24 pm
Вече няколко пъти се пробвам да направя сполучлива кайма за скара. За пържене и печене се получава, но за скарата - не и не. Все си остават сухи. След всичките тези опити се убедих, че самата кайма трябва да има и тлъстичко месце, а не да е направена само от месо.
-
vlahov_men
- чирак с черпак
- Мнения: 4
- Регистриран на: пон юли 27, 2009 6:02 pm
- :: 1 рецепти от vlahov_men
Мнение
от vlahov_men » вт юли 28, 2009 4:39 pm
MANI написа:Когато се приготвят кюфтетата и кебабчетата на скара се пръскат периодично с вода-така стават по-сочни.След овкусяването това също е важно
Ами ако ги праскаж с вода на скарата не те ли хваща тока така кажи МАНИ