Страница 2 от 2

Публикувано: нед май 17, 2009 10:35 am
от nana99
Здравейте на всички. Галя аз също живея в Испания и имахме същият проблем с каймата докато един ден баща ми реши да купи машина за мелене на месо. Купихме я от LIDL излезе доста добра има разни приставки и си правиш каймата както ти харесва на едрина и в каквото съотношение на различни видове месо и сланина ти харесва. В каимата за кюфтетата слагаме лука още по време на меленето и после при месенето пдправки, яйце и галета хляб не слагам.

Публикувано: нед май 17, 2009 10:58 am
от Galya68
Благодаря ти,Ваня,и аз си мислех Че проблемът е в липсата на сланина в каймата.Ще потърся машинка за мелене на месо и ще пробвам.Поздрави! :thumup: :chef:

Публикувано: нед май 17, 2009 11:04 am
от RIGOLETTO
Според мен проблема се састои в това,че в Балгариа животните се отглеждат по по-различен начин.В Словениа месото сашто е суховато.Слагал сам смляна сланина за да го омазня,но саштествен резултат няма.Кюфтетата и кебапчетата стават суховати... :cry: :cry: :cry:

кюфтета

Публикувано: съб юли 25, 2009 1:21 pm
от cocos1947
здравейте!Аз също слагам в каймата за кюфтета галета вместо хляб и много магданоз и лук.За скара не слагам яйце.

Публикувано: пон юли 27, 2009 8:24 pm
от Cheery_Pepi
Вече няколко пъти се пробвам да направя сполучлива кайма за скара. За пържене и печене се получава, но за скарата - не и не. Все си остават сухи. След всичките тези опити се убедих, че самата кайма трябва да има и тлъстичко месце, а не да е направена само от месо.

Публикувано: вт юли 28, 2009 4:39 pm
от vlahov_men
MANI написа:Когато се приготвят кюфтетата и кебабчетата на скара се пръскат периодично с вода-така стават по-сочни.След овкусяването това също е важно :thumup:
Ами ако ги праскаж с вода на скарата не те ли хваща тока така кажи МАНИ :clap: :eek: