Страница 1 от 2

Хрупкава коричка на тиквичките

Публикувано: пет май 22, 2009 8:47 pm
от BABY
За да иамт тиквичките хрупкава коричка,като се нарежат се посоляват и се овалват в брашно,но не се пържат веднага!!Оставете за 10-15 мин, да се овлажни добре брашното/почти като кашица става върху тиквичката/ и тогава пържете.Стават с много хубава хрупкава коричка.
И по едрата риба,и цацата пържа по същия начин.Стават страхотни!

Публикувано: пет май 22, 2009 9:01 pm
от reni55
Аз пък комбинирам бяло брашно + царевично; царевично + галета или бяло + галета.И в трите комбинации слагам сол.
Дребните рибки направо се топят в устата като се препържат малко!

Публикувано: съб май 23, 2009 12:51 am
от Galya68
Аз винаги панирам със суха смес за картофено пюре.Става много вкусно и хрупкаво. :chef:

Публикувано: съб май 23, 2009 12:52 am
от reni55
Галка, а при консумиране не се ли усеща вкусът на картоф.....

Публикувано: съб май 23, 2009 10:00 am
от Galya68
Ами не,аз слагам в сместта сол и Черен пипер и не се усеща вкуса на картоф.Даже,ако са пилешки хапки,можеш да сложиш и малко къри.Много вкусни стават. :chef:

Публикувано: съб май 23, 2009 11:10 am
от reni55
Трябва да се пробва, но веднъж правих такова пюре и
не ми хареса вкусът и миризмата.

Публикувано: съб май 23, 2009 11:14 am
от Galya68
Да,вкусът не е като на истински картоф.Има два вида смес за пюре-едната е на прах,а другата на люспи/като на риба/.Ако намериш от люспестата по-добре.

Публикувано: съб май 23, 2009 11:17 am
от reni55
Е-е-е-е, по-изчерпателен отговор няма!
Благодаря ти Галка!

Публикувано: съб май 23, 2009 11:31 am
от sve_georgieva
Аз тиквички и патладжани пържа по следния начин- нарязват се на тънки парчета и се осоляват. На патладжана да му излезе горчилката, а на тиквичката водата. Патладжана го измивам, но тиквичката-не. Приготвям смес от брашно и вода, трябва да се получи рядка каша с гъстотата на гъст айран. Потапям в нея и веднага пържа. Пробвайте и няма да съжалявате!

Публикувано: съб май 23, 2009 12:21 pm
от BABY
sve_georgieva :thumup: следващия път ще пробвам по твоя начин.Той е почти като моя.Само дето аз не правя сместа отделно,но се получава същия ефект накрая.Наистина стават ....мммм,страхотни!!
Пържила съм тиквички и с царевично брашно,но с пшеничното ни харесват повече.И друго момичета,както пържа тиквичките,пържа и пилешки дроб.Изпържвам го малко повече и става хрупкав,ние така го харесваме.Но и нормално изпържен да е,пак има хрупкава коричка.И непремено подправка за дреболии!!Вкуса е страхотен.