Страница 1 от 1

Питки за дюнер

Публикувано: съб май 23, 2009 1:04 am
от Galya68
Някой знае ли как се правят питките за дюнер? :?

Публикувано: ср юни 24, 2009 2:00 pm
от julie19
И на мен ми е интересно

Публикувано: чет юли 02, 2009 5:41 pm
от samira
Аз ще ви дам рецептата за питките(лафа),както тука при нас в Израел ги правят,само че на готовите питки с пълнежа им казваме шурма :) та ето :


Продукти:
1 кг набухващо брашно
около 700 мл топла вода
3 лъжици сух набухвател
3 лъжички захар
1 лъжица сол
1/2 чаша зехтин
В съд се размесват брашното, маята и захарта до получаването на тесто, след което се добавя солта; меси се около 20 минути. Прекратява се месенето, тестото се намазва със зехтин и се оставя на втаса. Като започне да се издува отново се меси и така общо три пъти се меси. Разделя се на 10 топки, които да си втасват отделно, разточват се на питки и се слагат на загорещен садж (аз например ама много рядко ползвам голям тиган) . През цялото време питките се раздърпват с ръце,почти не се разточва . Запичането е бързо, около минута от всяка страна - докато видиш тези петна на запечено, които се появяват...
Ама в Израел ги правят на садж или в специални фурни,в къщи не стават същите... :D

Публикувано: пет яну 01, 2010 4:40 am
от vilito
Аз бих казала,че у дома изобщо неможе да се направят! :thumup:

Публикувано: съб яну 09, 2010 4:22 pm
от gim
Това ми прилича на нашите пърленки.Няма ли да се натрошат като се направи дюнера?