Страница 1 от 1

Миди в сос "Перно"

Публикувано: съб юни 27, 2009 8:58 am
от MANI
Някой има ли идея как се правят миди в сос "Перно"?Правят ги във Варна в един ресторант.Много са вкусни,но не мога да разконсперирам соса :?

Публикувано: съб юни 27, 2009 2:05 pm
от desislava76
Петина,мисля,че такъв сос се прави от:лимон или лайм/сок и кора/,сметана,копърово семе,дребно нарязан лук,
черен пипер,малко бяло вино,магданоз,куркума,масло и жълтъци и 2-3 с.л Перно.
от Перното се слага малко защото е на анасонова основа/анасонов ликьор/.Ако нямаш такъв може да се използва узо или мастика/но не е същото все пак/.мисля ,че е това.Но ти поразпитай все пак.

Публикувано: нед юни 28, 2009 12:10 am
от MANI
Мерси Деси!Аз Перно ще купя,сега чакам гости от Варна и им поръчах да ми купят и ще видим :? сосът е зелен :wink:

Публикувано: чет юли 02, 2009 1:02 pm
от desislava76
Петинка,какво стана с мидите?
Направили ги? :?

Публикувано: чет юли 02, 2009 11:51 pm
от MANI
:( не ,другата седмица живот и здраве като застъпи персонала ще и мам време и тогава :chef: и съм поръчала на кумците ми да донесът хубави големи миди.Нямам търпение :P