Страница 1 от 1

Видове подправки

Публикувано: нед ное 11, 2007 2:12 pm
от Lilito
Здравейте на всички,нова съм във форума.Днес го намерих и много ми хареса.В него прочетох рецепта в която се ползва вегета,но имам един проблем,понеже съм в чужбина и моля ако някой може да ми каже с какво мога да я заместя,ще съм ви много благодарна :roll:

Публикувано: нед ное 11, 2007 5:03 pm
от jeni
Може да се използва всякаква суха зеленчукова подправка,даже и кубче бульон натрощен на прах.

Публикувано: нед ное 11, 2007 11:13 pm
от xevi
И аз бих казала кубче бульон - само, че при това положение намали малко солта в рецептата, че бульончетата са соленки. Друго, което ми идва на ум е зеленчукова супа на прах (или малки гранулки).

Иначе, вегетата си е подправка и можеш да я замениш с друга по твой вкус :)

Публикувано: пон ное 12, 2007 4:59 pm
от Lilito
Благодаря ви много,ще пробвам. Наистина когато готвя бг.ястия ми е трудно с подправките,но се радвам че поне имам чисто бг-та подправка чубрицата,че без нея много ястия не се получават както трябва :(

Публикувано: вт дек 04, 2007 4:31 pm
от sever
Lilito написа:Благодаря ви много,ще пробвам. Наистина когато готвя бг.ястия ми е трудно с подправките,но се радвам че поне имам чисто бг-та подправка чубрицата,че без нея много ястия не се получават както трябва :(
Мога да ти дам и идея сама да си приготвиш вегета, стига да имаш желание.Не отнема много време, но е сръткаво.Правех го преди години,като си седях вкъщи.Та...моркови, чушки/зелени, червени, жълти/,праз,целина/глава,листа,стебла/,пащърнак,магданоз/корени/,на 1 кг. зеленчук- 20гр. натриев глутамат.Зеленчуците се нарязват на много малки кубчета и се разстилат на домакинска хартия и се оставят да изсъхнат.Прибират се в буркан с капак и се прибавя глутамата.

Публикувано: вт дек 04, 2007 9:36 pm
от SweetyPie
Лилито аз също живея в чужбина ,но почти във всеки магазин за хранителни стоки продават подобие на вегета,даже в някой и вегетата в сините опаковки като в БГ.Продават също така чубрица,джоджен.Ако искаш кажи къде живеееш ,можем да ти помогнем с наиминованията. :D

Публикувано: ср дек 05, 2007 1:24 pm
от Lilito
Благодаря за предложенията,ще пробвам.Аз наскоро правих нещо подобно с моркови,червени чушки,домати,целина и магданос ,само че сурови се смилат с машинка и се объркват със сол,и се съхраняват в буркани,ако някой се интересува ще напиша и количеството.Що се отнася до това къде живея-от няколко години съм в Кипър.И тук започнаха да внасят вече някои бг.стоки.