Страница 1 от 1

Кашкавалки от парено тесто

Публикувано: съб авг 08, 2009 5:22 pm
от Aliana
Здравейте момичета и момчета...

Преди мнооого години майка ми ми беше донесла едно БГ-кулинарно списание, казваше се Сол-Пипер. Беше коледно издание и една от рецептите беше за кашкавалки от парено тесто.

Слагаше се мляко, масло и сол да кипнат, сипваше се брашното наведнъж.....или имаше и други съставки??? сваляше се от огъня, слагаха се яйца едно по едно и накрая нарязан на кубчета кашкавал. Правеха се топчици, които се печаха, без да се отваря фурната, иначе спадали, така пишеше.

Обаче аз не помня по колко се слагаше от всеки продукт, последно ги правих преди около 3 години, а после по невнимание моят мъж ми изхвърлил списанието :cry:


Имате ли идея колко брашно на колко мляко би трябвало да бъде?

Или готова рецепта?



Благодаря ви!

:flow1: :flow1: :flow1: :flow1:

Публикувано: съб авг 08, 2009 8:05 pm
от Aliana
Рецептата е намерена! Благодаря ти, Оля!


Препоръчвам я на всички - стават винаги и се харесват на всеки!




Това е вкусотията:


Соленки с кашкавал ІІ